Son Mühür- Karabağlar Uzundere bölgesinde art arda çıkan yangınların ardından belediye ekipleri harekete geçti. Karabağlar'da belediyeye ait geçici atık depolama alanında dün yangın çıktı. Kontrol altına alınan yangının ardından soğutma çalışmaları yapıldı. Geçtiğimiz haftalarda da aynı bölgede bir başka parkta yangın meydana geldiği öğrenilirken, belediye tarafından adli ve idari soruşturmanın başlatıldığı duyuruldu. 

Soruşturma başladı 

Karabağlar Belediyesi'nden yapılan açıklamada, "Uzundere bölgemizde belediyemize ait kontrollü geçici atık depolama alanımızda bugün bir yangın meydana gelmiştir. Belediye ekiplerimiz, komşu belediyelerimiz ve itfaiye ekiplerimizin desteğiyle yangın kontrol altına alınmış, soğutma çalışmalarına başlanmıştır" ifadeleri yer aldı. 

İki yangın üst üste! 

Aynı bölgede geçen hafta da yangın çıktığını belirten belediye açıklamasında, "Geçtiğimiz hafta içinde aynı bölgedeki başka bir parkımızda da yangın çıkmıştır. Her iki yangının çıkış nedeniyle ilgili adli ve idari soruşturma yürütülmekte olup, detaylı bilgilendirme önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşılacaktır" ifadelerini kullandı. 

Gelişme yok

Öte yandan belediye kaynaklarından edinilen bilgiye göre, yangınların neden kaynaklandığı veya insan eliyle yapılıp yapılmadığına ilişkin henüz net bir bilgiye ulaşılamadı. Belediye ekiplerinin araştırmaya devam ettiği öğrenildi. 

Helil Kınay isyan etti!

Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay, Uzundere'deki bir parkın kundaklanmasına sert tepki göstererek, bu eylemin sadece parka değil, doğaya ve ortak yaşam alanlarına zarar verdiğini vurguladı. Plastik yakılması sonucu ortaya çıkan zehirli gazın vatandaş sağlığını tehdit ettiğini belirten Kınay, değer bilmeyen kişilerin bu tür eylemlerle sonuç alamayacağını ifade etti. Kınay, belediye olarak kentlerine, doğalarına ve kamu mallarına sahip çıktıklarını, suçluların bulunması, zararın tazmini ve kentin geleceğinin korunması için kararlılıkla çalışacaklarını söyledi.

Muhabir: BERİVAN KAYA