14 Mayıs seçimlerinin en renkli figürlerinden biri olarak İzmir 2.Bölgede TİP adına yarışan İrfan Değirmenci yüzde 5.49 oyla vekilliği kıl payı kaçırmıştı. 85 bine varan oyuna rağmen Meclis’in kapısından dönen İrfan Değirmenci seçimin ardından başarılı mesleki kariyerine Halk Tv Ana Haber bülteni sunucusu olarak dönüş yapmıştı. ‘Koltuğa alışmak çok fena bir şey. İnsan, toplumun yararına koltuktan da feragat edebilmeli çıkarlarından ve paradan da. Çünkü paradan çok daha önemli şeyler var hayatta’ mesajı vererek politik kariyerine dönmek için kolları sıvayan İrfan Değirmenci’nin TİP’in İzmir Büyükşehir ya da Ankara’da Çankaya Belediye Başkan adayı olacağı konuşuluyordu.

TİP’in İzmir’de lokomotif ismi olacak…

14 Mayıs seçimlerinde İzmir 1.Bölge’de aday çıkartmayan Türkiye İşçi Partisi kurmayları bu kez İzmir’in 30 ilçesinde de aday çıkartma konusunda yoğun bir çaba sarf ediyor. TİP’in adaylık tercihinde ‘müteahhit olmayacak, para pul işleriyle ilgili şaibeye karışmamış olacak’ kriterlerine dikkat ettiği belirtiliyor. İzmir’in bir ilçesinde ek sıkışılan bir isimle daha önceki partisinde para işleriyle ilgili sıkıntı yaşadığı için vazgeçildiği öğrenildi. TİP’in tıpkı Hatay’da Gökhan Zan’la olduğu gibi İzmir’de iddialı bir isimle yola çıkma isteğinin olduğu ve bu ismin de İrfan Değirmenci olacağı dile getiriliyor.

Tunç Soyer’in TİP adayı olabileceği bile konuşulmuştu…

29 Ocak PM’sinde kendi yerine Cemil Tugay’ın tercih edildiği gerçeğiyle yüzleşen Tunç Soyer’in DEM Partisi veya TİP’in Büyükşehir adayı olup olmayacağı bile ilk günlerde tartışma konusu olmuştu. Soyer’in CHP Genel Merkezi’nde Özgür Özel’den gelen ‘yurt dışı görevlerde partiyi temsil et’ teklifine kapıyı kapatmasının ardından mücadelesini CHP çatısı altında vereceği belli olmuştu. Cemil Tugay’ın adaylığı konusunda kırgınlığını gizlemeyen Tunç Soyer’in CHP’nin Özgür Özel liderliğindeki yönetimine Tugay tercihinin hata olduğunu gösterebilme adına TİP’in potansiyel adayı İrfan Değirmenci’ye sıcak baktığı öne sürülüyor.

200 bin civarında bir oy sürpriz olmaz…

İrfan Değirmenci’nin İzmir’de yarışa girmesi halinde büyük çoğunluğu CHP seçmeninden gelecek 200 bin civarında oy alması hiç de uzak bir ihtimal değil gibi görülüyor. TİP’in İrfan Değirmenci’nin adaylığıyla kazanma ihtimalinden çok ‘kazananı belirleme’ gücünü eline geçirebileceğine dikkat çekiliyor. CHP Genel Merkezi’ne net bir mesaj vermek isteyen Tunç Soyer’in İrfan Değirmenci’yi ‘tavşan aday’ olarak destekleyeceğini dile getiren senaryolar İzmir siyasetinde önümüzdeki günlerde çok sık daha dile getirilmesi de şaşırtıcı olmayacak gibi görünüyor.

Kaynak: Haber Merkezi