Son Mühür - Her yaz zamlı fiyatlarıyla konuşulan Bodrum, bu sezon sadece yiyecek değil, otopark ve vale tarifeleriyle de tepkilerin odağında. Özellikle Yalıkavak'taki bazı mekanlarda otopark ücretleri, neredeyse günlük araç kiralama fiyatlarına ulaşıyor.

Dünya Gazetesi'nin aktardığına göre, turizm sezonunun açılmasıyla birlikte hizmet ücretleri de hızla arttı. Milas-Bodrum Havalimanı’ndan orta sınıf bir araç günlük 1800 TL’ye kiralanabilirken, Yalıkavak Marina’daki bazı işletmeler, sadece akşam yemeği için gelen müşterilerden vale hizmeti adı altında 1000 TL ücret alıyor. Bu ücret karşılığında araçlar, işletmenin hemen yanındaki otoparka bırakılıyor. Ancak alınan yüksek tutarların büyük bölümü, vale hizmetinden ziyade otopark kullanım bedeli olarak yansıtılıyor.

Bir günlük kullanım dudak uçuklatıyor

Yalıkavak’taki özel plajlarda da benzer bir tablo dikkat çekiyor. Bazı işletmelerde "vale hizmeti" adı altında talep edilen otopark ücretleri 400 ile 500 TL arasında değişiyor. Üstelik bu ücretlerin çoğu, yalnızca bir günlük kullanım için geçerli olması nedeniyle ziyaretçileri maddi açıdan zorluyor.

Tatilciler isyanda

Bodrum’da yerli ve yabancı turistler, sadece yeme içme değil, temel hizmetler için bile yüksek ücret ödemekten yakınıyor. Sosyal medyada paylaşılan makbuzlar ve menüler, lüks tüketimin yanı sıra fahiş fiyat uygulamalarını da gündeme taşıyor.

Kaynak: Haber Merkezi