ASAL Araştırma'nın 24-28 Mayıs tarihleri arasında önceden hazırlanmış soru formuna bağlı olarak 2 bin kişiyle yaptığı anket sonuçları açıklandı. Siyasilerin beğeni düzeyini ölçen çalışmada hata payının +/- 1.95 olduğu belirtildi. En beğenilen lider olarak listenin ilk sırasında yer alan isim Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan. Erdoğan'ın yüzde 20.5 oranında oy aldığı listenin ikinci sırasında yer alan isim 2028'de cumhurbaşkanlığı yarışının en önemli adaylarından biri olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş olduğu görüldü.

Yavaş'ın yüzde 16.2 oy aldığı listede onu Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı seçilerek gücünü gösteren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yüzde 13.3'le takip ediyor. CHP'li iki belediye başkanının hemen arkasından gelen isimse Özgür Özel. Ancak Özgür Özel'in beğeni oranının yüzde 6.0 gibi düşük bir oranda olması da dikkat çekiyor.


Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 1'de...

CHP Genel Başkanlığı koltuğunu Özgür Özel'e devreden Kemal Kılıçdaroğlu'nun beğeni oranının yüzde 1'e kadar düşmüş olması dikkatlerden kaçmadı. Meral Akşener'den koltuğu devralan Müsavat Dervişoğlu'nun yüzde 0.8 çıktığı ankette Kobani davası nedeniyle cezaevinde olan Selahattin Demirtaş'ın yüzde 4.8'le, yüzde 3.9 oy oranı olan MHP lideri Devlet Bahçeli'nin önünde olduğu görülüyor.

Muhabir: Bünyamin Dobrucalı