Son Mühür / Osman Günden - 31 Mart Yerel Seçimleri'nde zafer kazanarak göreve gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, belediye bürokrasisindeki kadro revizyonunu sürdürüyor. Göreve geldiği günden bu yana çok sayıda bürokratı görevden alan Başkan Tugay bu kez iki daire başkanlığı için hamle yaptı.
Tarımsal Hizmet Daire Başkanlığında revizyon
Başkan Tugay, Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Karşıyaka İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün başında bulunan Bülent Üngür’ü büyükşehire transfer etti. Tugay, Ziya Çavdar’ın görevden alınmasının ardından bir süredir Ali Kemal Elitaş’ın vekaleten başkanlığını sürdürdüğü Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı görevine Bülent Üngür’ü getirdi.
İnsan Kaynakları Dairesi Başkanı gitti
Başkan Tugay, İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı’nda da rotasyona gitti. Kocaoğlu döneminde İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı görevine getirilen ve bu görevi Tunç Soyer döneminde de devam eden Ahsen Düşenkalkan görevden alındı. Düşenkalkan’ın yerine ise memur personel şube müdürü Hakan Mizan getirildi.
Geçtiğimiz hafta da yapılmıştı
Tugay’ın Park Bahçeler Daire Başkanlığı’na da yakın zamanda atama yapmasının beklendiği aktarıldı. Geçtiğimiz hafta yaşana başka bir revizyonda ise Satın Alma Daire Başkanı Fatma Taşkent görevden alınmış, yerine Ergin Hacıoğlu gelmişti.