Turgutlu'da Belediye Başkanları buluştu! Halkın ihtiyaçları masaya yatırıldı! Turgutlu'da Belediye Başkanları buluştu! Halkın ihtiyaçları masaya yatırıldı!

Berat kandili açısından geri sayım dönemi başladı. 11 Ocak 2024 de Regaip Kandili, 6 Şubat 2024 tarihinde ise Miraç Kandili kutlandıktan sorasında gözler yılın son kandili olan Berat kandiline çevrildi. Diyanet İşleri kandil takvimini açıklaması ile beraber Berat Kandili’nin ne zamana denk geldiği netleşti.

2024 yılı Berat Kandili hangi tarihe denk geliyor?
Diyanet İşleri 2024 yılında Berat Kandili ve diğer önemli günlerin ne zamana denk geldiği belli oldu. Bu duruma göre bu yılda 3. Kandil olan Berat Kandili 24 Şubat 2024 tarihinde Cumartesi gününe denk geliyor.
2024 yılı Berat Kandili hangi tarihe denk geliyor?

Berat kandilinde oruç tutulması gerekiyor mu?
Din işleri bu konu hakkında; Hz. Peygamberimiz (s.a.v) Şaban ayının beşinci gecesinde yani Berat Kandilinde ibadet ediniz şeklinde buyurmuştur. Allah Berat gecesinde semaya rahmetini tecelli ederek o gece herkesin isteklerini yerine getirmiş olduğu anlatılır.  Diğer bir yandan Peygamber Efendimiz (s.a.v) Zilhicce’nin ilk dokuz gününde, haftanın pazartesi ve Perşembe günlerinde, aşura vaktinde oruç tutar. Pazartesi orucu hakkında ise bugün benim hem doğduğum hem de Kur’an’nın bana vahyedildiği gündür demiştir. Bu ve benzeri olan rivayetlere göre de İslam alimleri dini olarak fazileti bulunan diğer gün ve gecelerinde ibadet ile ihya edilmesini müstehap olduklarını söylemişlerdir.
Berat kandilinde oruç tutulması gerekiyor mu?

Berat Kandili’nin fazileti nedir?
Kandil ve de benzeri olan gecelerde iman, ibadet ve düşünce hayatı bakımında kendimizi yenilemek, geçmişin muhasebesini yapmak, geleceği planlamak, ümitlerin tazelenmesi açısından büyük bir fırsat olarak karşımıza çıkıyor. Bu gece münasebet ile içimizde bulunan manevi duyguların sesine kulak verip günahlara tövbe etmeli, tüm Müslüman ve de insanlık açısından Allah’a dua edilmelidir. Allah Berat gecesinde rahmetini kullarına bol bol indiriyor. Aynı zamanda insanlara rızık ve de şifa kapılarını sonuna kadar aralıyor. Bu gece de bizleri son ikramına davette bulunuyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ