ÖTV dilimi değişir mi değişmez mi bilinmezliği, Tesla tarafından sonlandırıldı. Yeni Tesla Model Y SR, yüzde 10'luk ÖTV diliminden 1.866.203 TL'den başlayıp 1.913.604 TL'ye kadar çıkan fiyatlarla satışa sunuldu. Sınırlı sayıdaki stoklar dakikalar içinde tükendi. Envantere eklenen ilk araçların satılması sadece 6 dakika sürdü.
Envantere ekleme yapılacak!
Bugün itibariyle (25 Nisan 2025) sipariş edilen araçlar, Mayıs ayının sonuna doğru teslim edilecek. Tesla tarafından daha önceden yapılmış olan resmi açıklamada, ilk olarak sınırlı sayıda Model Y satışı yapılacağı duyurulmuştu. Bunun dışında; en geç 45 gün içerisinde teslim süresinin olması sebebiyle, özel sipariş imkanından yararlanılamıyor. Envantere önümüzdeki süreçte yeni araçların ekleneceği, satın almak isteyen kullanıcıların ise düzenli olarak satış sayfasını kontrol etmesinin gerektiği ifade edildi.
500 KM menzil!
Tesla Model Y'nin (SR) Standart Range versiyonunun WLTP'ye göre 455 kilometre menzile sahip olduğu belirtilmişti. Modelin makyajlanmasıyla birlikte yapılan aerodinamik düzenlemeler sonucunda ve CATL imzalı 62,5 kWsa'lik yeni LFP batarya ile birlikte sürüş menzili 500 kilometreye kadar çıkmış oldu. Türkiye'de 159 kW ile sınırlı olan 220 kW'lık motorla, 0-100 km/s hızlanması 5,9 saniyede tamamlanıyor. Aracın maksimum hızı ise 201 km/s olarak kullanıcıların karşısına çıkıyor.





