Son Mühür - Galatasaray'da 14 sezonluk Muslera döneminin sona ermesinin ardından kaleci arayışları hız kazandı. Sarı-kırmızılı ekibin gündemindeki son isim ise Inter forması giyen tecrübeli kaleci Yann Sommer oldu.

Başarılı eldiven önerildi

Chelsea’nin file bekçisi Djordje Petrovic’i transfer etmeyi planlayan sarı-kırmızılılar, İngiliz kulübünün 25 milyon eurodan aşağı inmeyen bonservis talebi nedeniyle farklı isimlere yönelmek zorunda kaldı. Bu süreçte Galatasaray’a birçok yıldız ismi kazandıran menajer George Gardi, yönetime Yann Sommer’i önerdi.

İstediği ücret ortaya çıktı

Bu çerçevede Sportif AŞ Başkan Vekili Abdullah Kavukçu, menajer George Gardi’ye Sommer ile temas kurması için yetki verdi. Yapılan ilk görüşmelerde, 36 yaşındaki kaleci Yann Sommer’in Galatasaray’dan 2 yıllık kontrat ve yıllık 7-8 milyon euro talep ettiği ifade edildi.

Sezon içi performansı

Geçtiğimiz sezon Inter formasıyla 53 maça çıkan Yann Sommer, bu karşılaşmalarda 55 gol yerken, 22 müsabakada ise kalesini gole kapatmayı başardı.

Kaynak: Haber Merkezi