Son Mühür/ Merve Turan- Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (ÜniAr) tarafından her yıl yapılan Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması’nın 2025 sonuçlarına göre, Ege Üniversitesi “Genel Memnuniyet” kategorisinde 510 puan alarak A Plus seviyesini korudu.
Öğrencilerden tam not alan Ege Üniversitesi, son yedi yılda gösterdiği istikrarlı performansla memnuniyet sıralamasında ilk üçteki yerini sağlamlaştırdı.
Rektör Budak’a ÜniAr Bronz Ödülü

Gösterdiği üstün performans ve öğrenci odaklı yönetim anlayışıyla dikkat çeken Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, ÜniAr tarafından “Bronz Ödül” ile onurlandırıldı.
Budak, “Gençlerin tercihi olmak bizim için bir onur. Öğrenci merkezli ve şeffaf yönetim anlayışımızla bu başarıyı sürdürülebilir kılmaya devam edeceğiz” dedi.
200 üniversite arasından 3. sırada
ÜniAr araştırması, 2024-2025 öğretim yılında lisans eğitimi veren 126 devlet ve 74 vakıf üniversitesi olmak üzere toplam 200 üniversitede okuyan 51 bin 597 öğrencinin görüşlerini esas aldı.
Devlet Üniversiteleri Genel Memnuniyet Sıralamasında 3’üncü olan Ege Üniversitesi, tüm üniversiteler genel sıralamasında ise 6’ncı sırada yer aldı.
6 kategoride zirveye yakın performans
Ege Üniversitesi, öğrencilerin değerlendirdiği 6 farklı kategoride de güçlü bir grafik çizdi:
Öğrenme imkan ve kaynaklarının zenginliği: 2. sırada
Akademik destek ve ilgi: 3. sırada
Kurumun yönetim ve işleyişinden memnuniyet: 3. sırada
Yerleşke ve yaşamının doyuruculuğu: 5. sırada
Öğrenim deneyiminin yatminkarlığı: 7. sırada
Kişisel gelişim ve kariyer desteği: 11. sırada
Ege Üniversitesi tam akredite, tam dijital
Prof. Dr. Budak, açıklamasında Ege Üniversitesi’nin tam kurumsal akreditasyona sahip olduğunu vurgulayarak, “Sağlık temalı araştırma üniversitemizde hayata geçirdiğimiz 90’a yakın öğrenci odaklı uygulamayla öğrencilerimizin ihtiyaçlarına eksiksiz yanıt veriyoruz.
Tam dijital sistemimiz, öğrenci kulüplerimiz ve huzurlu kampüs yaşamımızla bu başarıyı sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.
“Cumhuriyetin ikinci yüzyılında da öncü olacağız”

Rektör Budak ayrıca, “Cumhuriyetin ikinci asrında A Plus memnuniyet düzeyimizi koruyarak Türkiye’nin ilk Kurumsal Tam Akreditasyon Belgesine sahip araştırma üniversitelerinden biri olmanın sorumluluğunu taşıyoruz.
Bilimsel üretim, sürdürülebilirlik ve öğrencinin merkeze alındığı yönetim anlayışımızla ulusal ve uluslararası sıralamalarda yerimizi güçlendirmeyi sürdüreceğiz” diye konuştu.





