Son Mühür - Küresel Ulaştırma Koridorları Forumu öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir, Pegasus Havayolları’na ait 7, Türk Hava Yolları’na 2, ayrıca Ajet ve Tailwind’e ait birer uçağın İran ve Irak’ta mahsur kaldığını açıkladı.
Uraloğlu açıkladı
Hem Dışişleri Bakanlığı hem de Milli İstihbarat Teşkilatı aracılığıyla durumun titizlikle takip edildiğini belirten Uraloğlu, şunları ifade etti:
‘’O bölgedeki hava hareketinin, roket ve füze hareketinin çok yoğun olması sebebiyle o riski hem ilgili ülkeler, hem de biz alamadık açıkçası. Orada 3-4 gün bütün ekipler kaldı. Şimdi bütün ekipleri can güvenliğini sağlama noktasında bu tarafa aldık. Şimdi günlük takip ediyoruz. Bir fırsat olursa, onları ilk fırsatta almış olacağız"