Son Mühür- Ege Denizi'nde, bugün öğle saatlerinde 3.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamaya göre, deprem saat 13:54'de kaydedildi.
Depremin detayları
Ege Denizi'nde meydana gelen bu sarsıntının merkez üssü, 40.14 enlem ve 24.6056 boylam koordinatlarında belirlendi. Depremin derinliği ise 15.5 kilometre olarak ölçüldü. Depremin bölgede hissedilip hissedilmediği veya herhangi bir hasara yol açıp açmadığına dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Bölgedeki sismik hareketlilik AFAD tarafından yakından takip ediliyor.
AFAD tarafından paylaşılan bilgiler ise şu şekilde;
Büyüklük:3.7 (Ml)
Yer:Ege Denizi
Tarih:2025-06-19
Saat:13:54:46
TSİ Enlem:40.14 N Boylam:24.60556 E
Derinlik:15.5 km
Ege Denizi'nde en son ne zaman deprem olmuştu?
İzmir ve çevresinde, 1 Haziran öğle saatlerinde Ege Denizi'nde yaşanan peş peşe depremlerle sallanmıştı. Kısa aralıklarla meydana gelen sarsıntılar, bölge halkında endişe yaratmıştı. İlk olarak saat 15.32'de Yunanistan Ulusal Gözlemevi'ne göre Sakız Adası'nın 47.3 kilometre güneybatısında 3.1 büyüklüğünde, 10 kilometre derinliğinde bir deprem kaydedilmişti. Aynı dakikalarda Avrupa Akdeniz Sismoloji Merkezi, Ege Denizi açıklarında 4.3 büyüklüğünde ve 15 kilometre derinliğinde ikinci bir sarsıntı duyurmuştu. Son olarak, saat 15.41'de bölgede 4.1 büyüklüğünde üçüncü bir deprem daha meydana gelmişti.