İzmir’in Buca ve Bornova ilçelerini birbirine bağlaması hedeflenen Onat Tüneli projesi, Atamer Mahallesi’nde yaşayan bazı sakinlerin yapı güvenliğine yönelik kaygılarını artırdı. Mahalledeki bazı evlerde hasar oluştuğu, sokaklarda ise çatlakların görüldüğü iddia edildi. Çalışmaların gece saatlerine kadar sürmesi nedeniyle bölge halkının sık sık sarsıntı hissettiği öne sürüldü.

“Deprem sandık, kendimizi sokakta buldum”

Mahalle sakinlerinden Necla Köprülü, akşam saatlerinde hissedilen şiddetli sarsıntı nedeniyle büyük panik yaşadıklarını belirtti. Köprülü, “Evde otururken aniden bir titreşim oldu. Deprem olduğunu düşünerek çocuklarımı alıp dışarı çıktım. Mahallede herkes sokaktaydı. Sürecin bir an önce çözüme kavuşmasını istiyoruz” dedi.

Köprülü, evlerinde oluşan çatlakların yaşam koşullarını zorlaştırdığını dile getirerek, “Fare ve böcek girmesin diye duvarları bantlamak zorunda kalıyoruz. Verilen bir yıllık kira desteği sonrasında nasıl bir yol izlememiz gerektiğini bilmiyoruz. Sesimizi duyacak bir muhatap istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“Çatlakları bantla kapatıyoruz, kapımız bile kapanmıyor”

Mahallede yaşayan bir diğer isim Nurettin Çelik, sağlık sorunları nedeniyle evini terk edemediğini belirterek yaşanan sıkıntıları anlattı. Çelik, “Kanser tedavisi görüyorum. Bu şartlarda taşınmam mümkün değil. Evdeki çatlakları bantla kapatıyoruz. Dış kapımız bile kapanmıyor. Böceklerin arasından geçerek eve dolması nedeniyle sabahları üzerimizde buluyoruz” dedi.

“Bina ayrıldı, mahalle uykusuz”

Aynı sokakta oturan Çiğdem Bulut ise yaşadıkları binanın yan yapısından ayrıldığını, kolonlarda hasar oluştuğunu söyledi. Bulut, “Gece boyunca uyuyamıyoruz. En ufak sarsıntıda herkes kendini dışarı atıyor. Dün gece de tüm mahalle yine sokaktaydı. Yetkililerin artık bu soruna çözüm üretmesini bekliyoruz” sözleriyle yaşanan belirsizliğe dikkat çekti.
Mahalle sakinleri, çalışmaların etkilerinin araştırılmasını ve güvenli barınma koşullarının sağlanmasını talep ediyor.

Kaynak: DHA