SON MÜHÜR - OSMAN GÜNDEN/ Ankara'nın Sincan ilçesinde, "Martı TAG" uygulaması aracılığıyla çağrılan bir aracın şoförüne taksici tarafından yapılan saldırı, aracın içinde bulunan kamera tarafından anbean kaydedildi.

Olay, sosyal medyada büyük yankı uyandırırken, taksi şoförü polis ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

Müşteri kılığına girip araca bindi

Müşteri kılığına girip araca bindi

Edinilen bilgilere göre, taksici, akıllı telefon uygulaması "Martı TAG" üzerinden bir araç çağırdı ve müşteri kılığına girerek aracın içine bindi.

Ancak bir süre sonra aracın şoförünü zorla indirmeye çalıştı. Sürücünün direnmesi üzerine tehditler savuran taksi şoförü, telefonla arkadaşlarını arayarak aracın önünün kesilmesini istedi.

Taksi sürücüsünden tehdit dolu sözler

Taksi sürücüsünden tehdit dolu sözler

Saldırgan taksicinin, olay sırasında Martı TAG sürücüsüne tehditler savurduğu anlar, aracın içindeki kamera tarafından kaydedildi. Görüntülerde taksi şoförünün şu sözleri dikkat çekti:

"Arabayı durdur ve in. Önünü kesecekler, dur!"
"Nereye kaçıyorsun? Sana vurmak istemiyorum, dur."

"Erdem, Gülhan Sokak'a girin, önünü kesin, durmuyor."
"Duruyor musun yoksa 30 tane arabayla önünü keselim mi?"

"Size bu mahallede ve Sincan'da bu işi yaptırmayacağız."
"Diğer duraklarda sizi dövüyorlar, biliyorsun değil mi?"
"Ne olacak şimdi sana biliyor musun? Bekle bakalım."

Saldırgan taksi sürücüsü gözaltına alındı

Martı TAG sürücüsü, olay sırasında korku dolu anlar yaşayarak güvenlik güçlerine haber verdi. Polis ekipleri, olayla ilgili başlattıkları incelemeler sonucunda taksi sürücüsünü yakalayarak gözaltına aldı. Konuyla ilgili soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.

Martı TAG kurucusu Oğuz Alper Öktem'den sert tepki

Martı TAG kurucusu Oğuz Alper Öktem'den sert tepki

Olay, sosyal medyada büyük tepki toplarken, Martı TAG kurucusu Oğuz Alper Öktem de konuya ilişkin sert bir açıklama yaptı. Kendi sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Öktem,

"Adaletten de korkmuyorlar. İyice azdılar. Gözleri döndü. O çocuğun hesabını sizden sormazsak adam değiliz, onlarca yıl cezaevinde kalmanız için adliye adliye gezeceğiz. Şimdi Ankara'ya geliyorum. Kendim TAG sürücülüğü yapacağım. Gram yüreğiniz varsa bana saldırın." dedi.

Ankara'da daha önce de benzer bir olay yaşanmıştı

Ankara'da daha önce de benzer bir olay yaşanmıştı

Bu olay, Ankara'da Martı TAG sürücülerine yapılan ilk saldırı değil. Geçtiğimiz günlerde de başka bir Martı TAG sürücüsü alıkonularak darp edilmişti. Olayla ilgili dört kişi tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Muhabir: Osman Günden