Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma, belediye ihaleleri üzerinden verilen rüşvet iddialarıyla başlamıştı. İddialara göre, bazı iş insanları ihalelerden doğan hak ediş ödemelerini hızlandırmak için Başkan Muhittin Böcek ve ailesine yüksek meblağlarda para aktardı.

Bu kapsamda Başkan Böcek’in gelini Zuhal Böcek, “suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama” suçlamasıyla geçtiğimiz günlerde tutuklanmıştı.

17 kişi gözaltına alınmıştı

Operasyon çerçevesinde aralarında iş insanlarının da bulunduğu 17 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan isimler arasında belediye ihalelerinde adı geçen A.A, B.Ç, M.Y. ve Y.Y.’nin bulunduğu öğrenilmişti.

Şüphelilerin sorgularının tamamlanmasının ardından bazı isimler adliyeye sevk edilirken, süreç kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.

195 milyon liralık rüşvet iddiası

Soruşturmanın merkezinde yer alan en çarpıcı iddia ise rakamların büyüklüğü oldu. İddiaya göre, ihalelerden hak ediş ödemelerini almak isteyen iş insanları, Muhittin Böcek ve oğlu Mustafa Gökhan Böcek’e toplamda 195 milyon lira rüşvet verdi.

Bu iddia, soruşturmanın boyutunu daha da büyüttü ve Antalya kamuoyunda ciddi bir tartışma yarattı.

Gökhan Böcek adliyede

Bugün yaşanan yeni gelişmede ise Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in oğlu Mustafa Gökhan Böcek, rüşvet soruşturması kapsamında adliyeye sevk edildi.

Kaynak: Haber Merkezi