Muğla'nın Ortaca ilçesine tatile gelen ve iki gündür kendisinden haber alınamayan 79 yaşındaki İngiliz turist Joseph Alexander Gıfford'un cansız bedeni, yapılan kapsamlı aramalar sonucunda Köyceğiz ilçesine bağlı Çandır Mahallesi'ndeki tarihi Kaya Mezarları mevkisinde bulundu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Kayıp ihbarı ve kapsamlı arama çalışmaları

Kayıp ihbarı ve kapsamlı arama çalışmaları

Dalyan Mahallesi'nde tatilini geçiren İngiltere vatandaşı Joseph Alexander Gıfford'dan iki gündür haber alamayan yakınları, endişeyle jandarmaya kayıp başvurusunda bulundu. İhbarın hemen ardından Ortaca ve Köyceğiz jandarma komutanlıkları ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ekipleri, geniş çaplı bir arama çalışması başlattı. Arama faaliyetlerine, havadan dron desteği sağlanırken, karada ise özel eğitimli iki arama kurtarma köpeği de katıldı. Ekipler, Gıfford'un bulunabileceği tüm olası bölgeleri didik didik aradı.

Cansız bedeni tarihi bölgede bulundu

Cansız bedeni tarihi bölgede bulundu

Yoğun ve aralıksız sürdürülen arama çalışmaları, Köyceğiz ilçesine bağlı Çandır Mahallesi'nde yer alan tarihi Kaya Mezarları mevkisinde sonuç verdi. Ekipler, bu bölgede 79 yaşındaki İngiliz turist Joseph Alexander Gıfford'un cansız bedenine ulaştı. Olay yerinde yapılan ilk incelemelerin ardından Gıfford'un cesedi, detaylı otopsi işlemleri için Ortaca Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Yetkililer, olayın kesin nedenini belirlemek amacıyla kapsamlı bir soruşturma başlattı.

Turistin ölüm nedeni ve olaya ilişkin tüm detayların, otopsi raporu ve jandarma ekiplerinin incelemelerinin tamamlanmasının ardından netleşmesi bekleniyor.

Kaynak: AA