SON MÜHÜR – BALAMİR YILDIZ/ Konak Belediyesi, öğrencilere güvenli okul yolları sunmak ve sürücülere yaya güvenliği konusunda farkındalık kazandırmak amacıyla renkli yol uygulamaları başlattı. 

Pilot bölge olarak seçilen Mehmet Akif Ersoy İlkokulu ve Mimar Sinan Ortaokulu çevresinde gerçekleştirilen projeyle, hem çocukların güvenliği artırıldı hem de okul yolları daha eğlenceli hale getirildi.

Yaya güvenliğini artıran yenilikçi uygulamaKonak renkli yol uygulamaları

Konak Belediyesi, Mehmet Akif Ersoy İlkokulu ve Mimar Sinan Ortaokulu’nun çevresindeki sokaklarda, yaya güvenliğini ön planda tutarak renkli yol çizimleri yapıldı. 

Konak Belediyesi, okulların çevresindeki yolları yenileyerek, sürücülerin dikkatini çekmek için renkli boyamalar ve eğlenceli yaya çizgileri kullandı.

Çocuklar için eğlenceli okul yolları tasarlandıMehmet Akif Ersoy İlkokulu

Konak Belediyesi’nin gerçekleştirdiği renkli uygulama ile yaya geçitleri, dikkat çekici ve renkli çizimlerle donatıldı. Ayrıca Renkli yol uygulamaları, sadece öğrenciler tarafından değil, çevrede yaşayan sakinler tarafından da beğenildi.

Muhabir: BALAMİR YILDIZ