Son Mühür/Merve Turan- AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı, Çeşme’de yaşanan su kesintileriyle ilgili yazılı bir açıklama yaptı. İlçe halkının uzun süredir yaşadığı su sıkıntısının yalnızca iklim koşullarıyla açıklanamayacağını belirten Bursalı, krizin asıl nedeninin yerel yönetimlerin sorumluluklarını yerine getirmemesi olduğunu ifade etti. Bursalı, Çeşme Belediyesi ile İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni göreve davet ederken, “Çeşme’den su yerine sorun akıyor” ifadesini kullandı.
“İklim değil, ihmal krizi”
Açıklamasında yaşanan su sorununun teknik ya da mevsimsel gerekçelerle geçiştirilemeyeceğini vurgulayan Bursalı, “Bu kriz, yıllardır süregelen plansızlık, ilgisizlik ve vizyonsuzluk sonucunda yaşanıyor.
CHP’li yöneticiler, bu tablo karşısında konuşma hakkına dahi sahip değildir” ifadelerini kullandı. Devlet Su İşleri’nin (DSİ) tüm gücüyle çözüm için sahada olduğunu dile getiren Bursalı, CHP’li isimlerin geçmişte yapılan yatırımları görmezden geldiğini söyledi.
“Yatırımları yok saymalarına izin vermeyeceğiz”

Bursalı, DSİ tarafından hayata geçirilen Karareis Barajı, Salman Göleti, terfi merkezleri ve 34 kilometrelik içme suyu hattı gibi projelere dikkat çekerek, bu yatırımların kamuoyu nezdinde itibarsızlaştırılmasına karşı çıkacaklarını belirtti.
Sistemin 25 Ağustos’ta devreye alınacağının altını çizen Bursalı, “Vatandaşımıza gece gündüz demeden hizmet üreten DSİ’yi kimseye hedef yaptıramayız. Kimsenin eksiklerini ve sorumluluklarını DSİ’nin üzerine yıkmasına müsaade etmeyeceğiz” dedi.
“Hayal ettikleri bir projeyi gösteremiyorlar”
İzmir Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere CHP’li ilçe belediyelerinde krizi çözmeye dönük somut bir adım atılmadığını savunan Bursalı, muhalefet partili yöneticileri eleştirdi. “Yıllardır aynı anlayışla hareket ediyorlar.
Mevzuatı okuyorlar ama sahaya inip gereğini yapmıyorlar. Hangi projeyi tamamladılar? Geçtik bitirmeyi, bir tane hayalini kurdukları projeyi dahi ortaya koyamıyorlar” ifadelerine yer veren Bursalı, “AK Parti olarak İzmir’in de, Çeşme’nin de susuz bırakılmasına asla izin vermeyeceğiz” diye konuştu.





