Gazze Şeridi'ne doğru ilerleyen Madleen isimli yardım gemisine, Gazze Şeridi'ne yaklaştığı esnalarda İsrail tarafından el koyulmuştu. İçinde Türk vatandaşların da bulunduğu, toplamda 12 aktivistin yer aldığı Madleen, Aşdod Limanı'na vardı. İsrail Donanması'na ait olan gemi, Madleen gemisine Aşdod Limanı'na kadar eşlik etti.
Sınır dışı edilmek üzere polise teslim edilecekler!
İsrailli yetkililerden süreçle ilgili olarak dikkat çeken bir açıklama geldi. Aralarında Türk aktivistler Şuayb Ordu ve Yasemin Acar, İsveçli aktivist Greta Thunberg, İrlandalı aktör Liam Cunningham gibi isimlerin de yer aldığı toplam 12 aktivist, sınır dışı edilmek üzere polise teslim edilecek.
İsrail Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ise, "Selfie Yatı kısa bir süre önce Aşdod Limanı'na yanaştı. Yolcular şu anda sağlık durumlarının iyi olduğundan emin olmak için tıbbi muayeneden geçiriliyor." denildi.