Gazeteci Hasan Tahsin Kocabaş; Eğitimden, sağlığa, kültürden, aileye, siyasete konuşulmaya dair ne varsa Radyo Ege'de "Hasan Tahsin ile 90 Saniye'de" ile gündemi değerlendirmeye devam ediyor.  

Yeni program Radyo Ege'de hafta içi her gün 09:45/12:05/17:05 saatlerinde; Eğitimden, sağlığa, kültürden, aileye, siyasete konuşulmaya dair ne varsa "Hasan Tahsin ile 90 Saniye'de" olacak. 

İZSU'da Ali Hıdır Köseoğlu dönemi bitti, Gürkan Erdoğan dönemi başladı İZSU'da Ali Hıdır Köseoğlu dönemi bitti, Gürkan Erdoğan dönemi başladı

Hasan Tahsin Kocabaş'ın hafta içi her gün 92.7 Radyo Ege'deki, '90 Saniye'de' programı, Balamir Yıldız'ın moderatörlüğünde 'Balamir'le Yol Saat'inde' önemli mesajlarla, bugün de sizlerle oldu. 

Hasan Tahsin Kocabaş 90 saniye ile Radyo Ege'de bugün şu mesajı verdi:  

KADİM KENTİN KİMLİĞİ

"Şurada üç gün mü kaldı tarihi kader seçimine? Baksanıza gündem nasıl da hızla başlık değişiyor. 14 Mayıs sürecinde algısı olmayan mültecilik meselesi, 28 Mayıs sürecinde neredeyse bir numara. Peki, kim ya da kimler neyi ne kadar biliyor, görüyor ve anlıyor? Ayrı ayrı tartışmak lazım.

Gelelim İzmir ve mülteciler meselesine. Aylar önce Basmane’de bir etkinlik yapıldı. Etkinliğe yıllardır İzmir’de oturan bir Suriyeli eski öğretmen de katıldı. Bu öğretmen katıldığı panelde dedi ki “Biz Suriyeliler olmasaydı Basmane metruk kalırdı, sayemizde Basmane yaşıyor”. Aslında yanlış da değil, değil ama benden önce İzmir vekillerinin, belediyelerin, iş dünyasının, medyanın, üniversitelerin falan yüzlerinin kızarması lazım.

Ne mümkün… Yaşasın kibir!

Düşünsenize, İzmir’deki kadim kimlik sorunu, Suriyeli eski öğretmenin söyleminde saklı. Öyle ya, İzmir Basmane ’ye sahip çıksaydı, olanakları Alsancak ve başka yerlere vermeseydi, torunlar dedelerinin hatıralarına sahip çıksaydı Basmane böylesine yoğun mülteci işgaline uğrar mıydı? Nerede o efsane valiler efsane başkanlar efsane siyasetçiler? Boşuna demiyorum İzmir’de ün yapmanın sırrı “mış” yapmaktan geçiyor. Yarın da devam, bu kez İzmir iş dünyası ve mülteciler diyeceğim."

Editör: MELEKŞAH TUFANER