Süveyş Kanalı Otoritesi yetkililerinden yapılan açıklamada, Ever Given gemisine, dün kanalı geçerken 2 römorkör ve kıdemli kanal otoritesi kılavuzlarının eşlik ettiği belirtildi.

'Ever Given' aylar sonra yeniden Süveyş Kanalı'ndan geçti - 2

Evergreen Marine şirketi tarafından işletilen ve dünyanın en büyük konteyner gemileri arasında olan Ever Given gemisinin, kanalı geçen 26 gemilik bir konvoy içinde olduğu ve Akdeniz’den Kızıldeniz’e olaysız geçtiği belirtildi.

'Ever Given' aylar sonra yeniden Süveyş Kanalı'ndan geçti - 3

NE OLMUŞTU?

Ever Given konteyner gemisi, 23 Mart’ta şiddetli rüzgarlar nedeniyle Süveyş Kanalı’nı geçerken karaya oturmuş ve yüzlerce geminin kanalı geçmesini engelleyerek küresel ticareti aksatmıştı.

'Ever Given' aylar sonra yeniden Süveyş Kanalı'ndan geçti - 4

6 günlük kurtarma çalışmasının sonucunda gemi tekrar yüzdürülmüş ve gemi sahipleriyle kanal otoritesi arasında olayın sebep olduğu hasara karşılık tazminat anlaşması yapılmıştı.

'Ever Given' aylar sonra yeniden Süveyş Kanalı'ndan geçti - 5

'Ever Given' aylar sonra yeniden Süveyş Kanalı'ndan geçti - 6

'Ever Given' aylar sonra yeniden Süveyş Kanalı'ndan geçti - 7

Muhabir: TE Bilişim