Olay, dün saat 16.45 sıralarında Maltepe ilçesindeki Marmaray Süreyyapaşa İstasyonu’nda meydana gelmişti.

İddiaya göre, iki çocuğuyla birlikte Marmaray'a binen D.E. (46), kapı önünde bekleyen bir yolcuya tepki göstermişti. İki kişi arasında "yer verme" meselesi nedeniyle başlayan sözlü tartışma kısa sürede büyümüştü.

Yolcuların da dahil olmasıyla arbede çıktı

Tartışma sırasında yolcular arasında bulunan E.D. (50) isimli erkek, D.E.’ye fiziksel müdahalede bulunmuştu. O esnada İ.A. (22) isimli başka bir yolcunun da kavgaya dahil olmasıyla arbede yaşanmıştı.

Trenin durağa yanaşmasıyla birlikte taraflar perona inmişti. Tartışma ve arbede peronda devam etmişti. Olaydan etkilenen D.E.’nin çocuklarını ise çevredeki kadın yolcular sakinleştirmeye çalışmıştı.

Cep telefonu kamerasıyla kaydedildi

Marmaray Darp 1

Yaşanan kavga anları, trende bulunan bir yolcunun cep telefonu kamerasıyla saniye saniye kaydedilmişti. Görüntülerde arbede sırasında yaşanan itiş kakış net şekilde görülmüştü.

D.E.’nin burnu kırıldı

İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edilmişti. Kavgada darbedilen D.E. hastaneye kaldırılmıştı. Yapılan kontrollerde kadının burnunun kırıldığı tespit edildi. D.E., kendisine saldıran kişilerden şikayetçi oldu.

İki kişi gözaltına alındı

Polis ekipleri, olayla ilgili çalışma başlattı. Kavgaya karışan şüphelilerden İ.A., olay yerinde gözaltına alınırken, E.D. ise yürütülen çalışmalar sonucunda daha sonra yakalandı. İ.A., emniyetteki işlemlerinin ardından adli makamlarca serbest bırakıldı. E.D. hakkında ise "kasten yaralama" suçundan başlatılan adli işlemler devam ediyor.

Kaynak: DHA