Son Mühür/ Emine Kulak - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 14 Temmuz’da Merkez Yönetim Kurulu (MYK) kararıyla olağan kurultay sürecini resmen başlattı. Sürecin startının verilmesiyle birlikte, parti içi yarışın her zaman yüksek tempoda geçtiği İzmir’deki gelişmeler mercek altına alındı. Özellikle Bayraklı ilçesinde ilçe başkanlığı için hareketli günler yaşanıyor.
Delege seçimleri öncesi ilçe başkanlığı için adaylık kulisleri yoğunlaşırken, Bayraklı delegeleri tarafından ismi dillendirilen iki isim ortaya çıktı.
Adı ön plana çıkan isimler arasında mevcut ilçe başkanı Münir Demir ile Serkan Arda yer alıyor. Parti kulislerinde bu iki isim üzerinde konuşmalar sürerken, adaylık için başka isimlerin de önümüzdeki günlerde netlik kazanması bekleniyor.
GÖZLER DELEGE SEÇİMLERİNDE
Mevcut Başkan Münir Demir ise adaylığıyla ilgili sorulara temkinli yaklaşıyor. Şu an için kararını vermediğini öğrenilen Demir'in 'henüz kesin bir durum yok' diyerek süreci yakından takip ettiği ifade ediliyor.
Bayraklı’da ilçe kongresinin nasıl şekilleneceği, önümüzdeki haftalarda yapılacak delege seçimleriyle daha da netleşecek.