İzmir’in Konak ilçesinde yaklaşık bir haftadır düzenli olarak toplanmayan evsel atıklar, hem çevre sağlığını tehdit ediyor hem de yaşam kalitesini düşürüyor. Kaldırım ve yollara taşan çöp yığınları, özellikle yaz sıcaklarının etkisiyle kötü koku yayarak vatandaşların tepkisini çekiyor.
Görüntü ve koku kirliliği günlük yaşamı etkiliyor
İzmir’in merkezi ilçelerinden Konak’ta yaşanan atık sorunu, bölge sakinlerinin tepkisine neden oldu. Toplanmayan çöplerin oluşturduğu kötü koku ve görüntü kirliliği nedeniyle mahalle sakinleri, yürüyüş yaparken çöp birikintileriyle karşı karşıya kaldıklarını ve bu durumun yaşam alanlarını olumsuz etkilediğini belirtiyor. Özellikle çocuklar ve yaşlılar açısından halk sağlığının tehdit altında olduğu ifade ediliyor.
“İzmir Büyükşehir Belediyesi sorunu çözemiyor”

Bölge sakinlerinden Nihat Yılmaz, yaşanan sıkıntıların sadece çöp sorunu ile sınırlı olmadığını belirterek, “Ortalık çok kötü durumda. Belediyenin bu sorunların üstesinden gelemediği açık. Çöp sorununun yanında sık sık yaşanan elektrik ve su kesintileri de eklenince yaşam şartları iyice zorlaştı. Hijyen açısından son derece olumsuz bir ortamdayız. Her gün aynı manzaralarla karşılaşıyoruz. Bu durum İzmir halkını derinden etkiliyor” ifadelerini kullandı.
“Sorun 27 yıldır devam ediyor”
Bir diğer Konak sakini Mustafa Kantürk ise Kemeraltı ve Basmane dahil olmak üzere pek çok sokakta benzer manzaralarla karşılaşıldığını belirtti. Kantürk, “Bu sorunun yıllardır çözülemediğine tanıklık ediyorum. Yaklaşık 27 yıldır aynı sıkıntıyı yaşıyoruz.
Hijyen koşulları açısından büyük bir risk söz konusu. Belediyeyi hedef almak istemem ama bu sorunun çözümünü de Büyükşehir Belediyesi’nden beklemiyorum. Ne yazık ki kimse sorumluluğunu yerine getirmiyor” dedi.

Yetkililere çağrı
Vatandaşlar, bir an önce gerekli önlemlerin alınması ve atık toplama sisteminin işler hale getirilmesi için yetkililere çağrıda bulunuyor. Konak’taki çöp sorununun kronik hale gelmeden çözülmesi gerektiği belirtiliyor.





