İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 4 Aralık 2021 tarihinde Şırnak’ın Cizre ilçesi Cudi Mahallesi'nde uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden Meman Aşireti Lideri ve AK Parti eski Cizre İlçe Başkanı Cihan Güven’in kardeşi Tahir Güven için Ulaş köyünde kurulan taziye çadırını ziyaret ederek ailesine başsağlığı dileğinde bulundu. Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş ile birlikte gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve beraberindeki heyeti Cizre Kaymakamı ve Belediye Başkanı Mehmet Tunç ve öldürülen Tahir Güven’in abisi Cihan Güven karşıladı. Alanda kendisini karşılayan vatandaşlarla da selamlaşan Bakan Soylu, Güven ailesi ve Meman Aşireti'ne başsağlığı dileğinde bulundu. Bakan Soylu, uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden Tahir Güven için dua okudu.

Tahir Ağa'nın ahirete irtihalinin ardından hep birlikte burada olduklarını ifade eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Tahir Ağa'yı hem tanırdık hem bilirdik hem de severdik. O da bizi severdi. Hakikaten ülkemizin birçok vilayetinde bulunan, bizim de çok dostlarımız olan Meman Aşireti'nin bizim açımızdan da kıymettar bir mensubuydu, Allah rahmet eylesin.” dedi.

"Devletimiz güçlüdür, bunun hesabını sormaya muktedirdir"

Tahir Güven’in kalleş bir tuzakla katledildiğini belirten Bakan Soylu, ”Bizim onun için yapacağımız en güzel şey peşinden Fatiha'lar okumak, sabırlı olmaktır. Bize düşen sabırdır. Allah sabredenlerle beraberdir. Siz buralarda güçlü bir duruşun sahiplerisiniz. Her zaman size itimat ediyoruz. Hem Müslümanlığa sarılan, hem milletimizin birliğine sarılan, hem bu kadim coğrafyanın etrafındaki her yere huzur ve barış getirmesini temin etmeye çalışan, buradaki birçok dostumuzun varlığıyla bugün huzurun ve birliğin olduğu bir coğrafyadasınız. Diğerini Allah'ın izniyle biz çözeriz, çözüyoruz da. Kanı yerde kalmayacak, bunu da bilmenizi isteriz. Bu kalleşliği, bu büyük tuzağı kim yaptıysa devletimiz güçlüdür, bunun hesabını sormaya muktedirdir.” diye konuştu.

Muhabir: TE Bilişim