Son Mühür- Eski Floransa Belediye Başkanı ve Avrupa şehirleri arasında iş birliği ağı olan Eurocities Başkanı Dario Nardella, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na destek için İstanbul’a geleceğini açıkladı.
Avrupa Parlamentosu Üyesi olan ve İmamoğlu’nun yakın arkadaşı olarak bilinen Nardella, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, önümüzdeki hafta Avrupalı belediye başkanlarıyla birlikte İstanbul’da olacaklarını duyurdu.
“AB bu duruma göz yumamaz”

Nardella, yaptığı açıklamada Avrupa Birliği’nin Türkiye’deki gelişmelere sessiz kalamayacağını vurguladı. “Demokrasi ve insan haklarını ihlal eden hükümetlerle ticaret anlaşmaları yapılmamalı” diyen Nardella, İstanbul ziyaretlerinin aynı zamanda Avrupa’dan güçlü bir dayanışma mesajı taşıyacağını belirtti.
“Arkadaşım İmamoğlu’nu altı ay önce kucakladım”

Dario Nardella, paylaşımında şu ifadelere yer verdi: “Altı ay önce arkadaşım Ekrem İmamoğlu ile İstanbul'da kucaklaşmıştım. Bir ay sonra CHP'li 16 muhalif belediye başkanı ile birlikte hala yaşadığı Silivri'de hapsedildi.
Avrupalı belediye başkanları gelecek hafta, dayanışma göstermek ve haksız yere gözaltına alınan herkese özgürlük talep etmek üzere İstanbul'a dönecek. AB gözünü çeviremez: demokrasi ve insan haklarını ihlal eden hükümetlerle ticaret anlaşması olmaz.”





