Kırıkkale'de bir aile sağlığı merkezi önünde yaşanan şiddet olayı, sağlık çalışanlarına yönelik artan saldırıları bir kez daha gündeme getirdi. Ovacık Mahallesi'ndeki Hürriyet Aile Sağlığı Merkezi önünde, görevli doktor Yakup Çelik, tanımadığı iki kişinin saldırısına uğradı. Saldırı sonucunda doktorun göz çevresinde ciddi kemik kırığı oluştu.
Saldırının sebebi yok
58 yaşındaki Dr. Yakup Çelik, olay anını şöyle anlattı: "Aile sağlığı merkezinin önündeki bankta oturuyordum. Hiç tanımadığım iki kişi yanıma gelerek sebepsiz yere bana saldırdı. Neden böyle bir şey yaptıklarını bilmiyorum. Doktorlar canla başla insanlık için çalışırken, bize yapılan bu muamele kesinlikle kabul edilemez."
Hastanede tedavi, kemik kırığı tespit edildi
Olay yerine çağrılan 112 Acil Çağrı Merkezi ekipleri, ilk müdahaleyi olay yerinde yaptıktan sonra Dr. Çelik'i Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi'ne kaldırdı. Hastanede yapılan detaylı tetkikler sonucunda, doktorun sol göz çevresinde açık bir yara ve kemik kırığı tespit edildi.
Saldırganlar yakalandı
Saldırının ardından olay yerinden kaçan E.K. (28) ve O.İ. (29) isimli iki şüpheli, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekiplerinin titiz çalışması sonucu yakalanarak gözaltına alındı. Savcılık koordinesinde başlatılan adli soruşturma devam ediyor.
Olay, Kırıkkale'deki sağlık çalışanları arasında büyük bir tepkiyle karşılandı. Sağlık sendikaları ve meslek odaları, yaptıkları açıklamalarla saldırıyı kınadı ve yetkililerden sağlık çalışanlarının güvenliğinin sağlanması için gerekli önlemlerin alınmasını talep etti.




