Son Mühür / Atakan Başpehlivan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, Tarım Bakanlığı'nın ve Ticaret Bakanlığı'nın soğan üreticilerinin eylemleri hakkında yaptığı açıklama üzerine değerlendirmelerde bulunarak, iktidarı eleştirdi.
Erhan Adem: Üretici göz göre göre tasfiye edildi
AK Parti'nin çiftçilere sadece seçim dönemlerinde hatırladığı vaatlerle yaklaşdığını vurgulayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, “Tarım Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı, soğan üreticilerinin haklı eylemi karşısında ‘Gereğini yapacağız’ diyerek söz verdi ama o sözler kağıt üstünde kaldı. Ne fiyatlar düzeltildi, ne maliyetin altında ezilen çiftçinin yanında duruldu. Bu iktidar üreticinin değil, ithalatçının yanında. Yıllardır bunu söylüyoruz; bugün çiftçimiz bir kez daha yaşayarak gördü. AK Parti, çiftçiye sadece seçim dönemlerinde hatırladığı vaatlerle yaklaşıyor.
Ama iş icraata gelince ortada yoklar. Bu iktidar, bırakın çiftçiyi desteklemeyi, ona engel olan politikalarla üretimi baltaladı. Anayasal hak olan tarımsal destekleri ya hiç vermedi ya da eksik verdi. Çiftçinin borcu büyüdü, emeği karşılıksız kaldı. Bugün soğan üreticisinin yaşadığı kriz sadece bir ürünün değil, bütün bir tarım politikasının iflasının göstergesidir. Türkiye tarımda dışa bağımlı hale getirilmiş, üretici göz göre göre tasfiye edilmiştir." ifadelerini kullandı.
"Yeniden umut yeşerene kadar mücadelemiz sürecek"
Öte yandan, yayınladığı açıklamasında Tarım Bakanlığı'na çağrıda bulunan CHP'li Erhan Adem, çiftçilerin hakkını sonuna kadar savunacaklarını aktararak,"Tarım Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı’na açık çağrımızdır: Çiftçiyi susturmak, eylemini bastırmak sizin göreviniz değildir! Üreticinin sesini kısmaya çalışmak, eylem kırıcı tutumlar sergilemek, halkın ekmeğini küçültmektir.
Çiftçinin itirazı bu ülkenin geleceğine yapılan bir çağrıdır. O sese kulak tıkayanlar değil, o sesi duyanlar bu ülkeyi ayağa kaldıracaktır. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak, soğan üreticisinin de, bu topraklarda alın teri döken her çiftçimizin de yanındayız. Eylem değil, üreticiye zulmeden bu anlayış değişmelidir. CHP olarak biz bu düzenin karşısındayız. Çiftçimizin hakkını sonuna kadar savunacağız. Üretimin, emeğin, alın terinin yanında olmaya devam edeceğiz. Bu ülkenin tarlalarında yeniden umut yeşerene kadar mücadelemiz sürecek.” dedi.