SON MÜHÜR/Cumhur Erkek-İstanbul Adliyesi, filmleri aratmayan bir sahte hakim operasyonuna sahne oldu. 2019 yılında meslekten ihraç edilen 55 yaşındaki eski hakim A.E., beraberindeki iki kişiyle birlikte Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na gelerek Kaçakçılık Bürosu Kalem Müdürü O. K.’nin odasına geçti. Anadolu Adliyesi’nde aktif olarak asliye hukuk hakimi olduğunu iddia eden ve sahte hakimlik kimlik kartı gösteren E., yeğeninin şüpheli olduğu bir soruşturma dosyasının hangi savcıda olduğunu öğrenmek istedi.
Sicil Numarası Sorusunu Geçiştirdi
Görüşme sırasında tarafların verdiği çelişkili ifadeler ve E.’nin durumundan şüphelenen Kalem Müdürü, doğrulama yapmak amacıyla şüpheliye hakimlik sicil numarasını sordu. E.’nin soruyu geçiştirip net yanıt vermemesi üzerine Anadolu Adliyesi ile iletişime geçen K., A. E. adında aktif görev yapan bir hakimin bulunmadığını tespit etti. Durumun derhal Başsavcı Vekiline bildirilmesiyle güvenlik güçleri alarm durumuna geçti.
Yemekhanede Yakalandı, "Yerde Buldum" Dedi
Kamera kayıtlarını inceleyen ekipler, şüphelilerin adliyenin yemekhane katında olduğunu belirledi. Yakalanma anında da polis ekiplerine hakim olduğunu iddia ederek zorluk çıkaran E. ve yanındaki iki kişi gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen E., savcılık ifadesinde 'İşi hızlandırmak için hakim olduğumu söyledim, menfaatim yok. Kimliği de yerde buldum' sözleriyle kendini savundu.
İhraç Hakim Tutuklandı
Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne çıkarılan A. E. tutuklanarak cezaevine gönderilirken, yanındaki iki şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Soruşturma kapsamında sahte kimlik kartının nerede basıldığı ve E.’nin bu yöntemle başka dosyaları takip edip etmediği mercek altına alındı.





