Son Mühür- İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Adana’nın Saimbeyli ilçesinde sabah saat 07:09’da 4.5 büyüklüğünde bir deprem kaydedildiğini duyurdu. Deprem, yerin yaklaşık 7 kilometre derinliğinde gerçekleşti.
Çevre illerde hissedilen sarsıntı paniğe yol açtı
7 kilometre derinlikte yaşanan deprem, Adana’nın yanı sıra çevre illerde de hissedildi. Sarsıntı anında birçok vatandaş korku ve endişeyle dışarı çıktı.
Bakan Yerlikaya’dan deprem sonrası ilk değerlendirme
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, depremle ilgili yaptığı açıklamada, "Adana Saimbeyli’de 4.5 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Çevre illerden de hissedilen bu sarsıntı sonrası AFAD ve ilgili kurumlarımız hemen saha taramalarına başladı. Şu an için olumsuz bir durum rapor edilmemiştir. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Allah ülkemizi afetlerden muhafaza etsin" ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Naci Görür’den teknik değerlendirme
Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, depremle ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Adana Yeniköy/Saimbeyli bölgesinde 4.6 büyüklüğünde bir sarsıntı yaşandı.
Bu deprem Saimbeyli Fay Zonu üzerinde gerçekleşti. Fay zonu sol yönlü, doğrultu atımlı özellikte olup yaklaşık 40 kilometre uzunluğa sahiptir ve 7.0 büyüklüğüne kadar deprem üretme potansiyeline sahiptir. 6 Şubat tarihindeki depremlerle bölgedeki stres alanında değişiklikler olabilir. Geçmiş olsun" değerlendirmesinde bulundu.





