Kanal D ekranlarında hafta içi her gün canlı yayınlanan ve sunuculuğunu Hakan Ural ile Ferda Aşağı'nın üstlendiği "Neler Oluyor Hayatta" programında, Türkiye'yi derinden sarsan Pınar Gültekin cinayeti davasına ilişkin önemli bir gelişme masaya yatırıldı.
Yargıtay 1. Ceza Dairesi, cinayet sanığı Cemal Metin Avcı'ya verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını bozdu. Yargıtay, olayın "canavarca hisle öldürme" yerine "haksız tahrik" indirimiyle ele alınmasına karar verdi.
Karar, cinayetin mağduru Pınar Gültekin'in babası Sıddık Gültekin’in tepkisini topladı. Gültekin, programda ilk kez yaptığı açıklamalarda oldukça çarpıcı ifadeler kullandı.
Yargıtay kararına baba Sıddık Gültekin’den sert tepki
Yargıtay’ın verdiği karar, Pınar Gültekin’in acılı babası Sıddık Gültekin’i derinden sarstı. Karar sonrası programda konuşan Gültekin,
"Bu kararla kızımın gözümün önünde yeniden canlı canlı yakıldığını gördüm, izledim. Gerçekten kararı duydum duyalı kelimeler boğazımda düğümlü."
Sıddık Gültekin, adaletin herkes için eşit olması gerektiğini vurgulayarak, "Burası Türkiye Cumhuriyeti ve adalet herkes için eşit olmalı" diyerek kararın adaletin tecellisi olmadığını belirtti.
"Keşke kızım kurşunla öldürülseydi"
Baba Gültekin, kararın ardından; "Ben şu anda ‘keşke kızım kurşunla öldürülseydi’ diyorum. Ölüm seçiyorum. ‘İşkenceyle değil kurşunla öldürülseydi' diyerek ölüm seçiyorum.
Bir baba için bu çok ağır. Benim kızım canice, planlanarak, tasarlanarak katledildi." Gültekin, kızının yaşadığı korkunç ölüm şekliyle ilgili de sözlerini sürdürerek,
"Cenin şeklinde iple bağlıyor, varile koyuyor. Üstüne odun atıyor, benzin döküyor. Verdikleri kararı ben kamuoyuna bırakıyorum. Adalete güvenmezsem kime güveneceğim? Şaşırdım kaldım." dedi.
"Diri diri yakmak canavarca his değilse nedir?"
Sıddık Gültekin, dava sürecine de değindi. "Muğla'dan bir türlü çıkamadık. 2,5 yıl boyunca mahkemeye gidip geldik. 5 yıl boyunca sürdü bu dava. Tüm deliller ortadayken bu nasıl bir haksızlık?" diyerek dava sürecinde yaşadıkları zorluklara vurgu yaptı.
Baba Gültekin, Adli Tıp raporundaki "diri diri yakılmış" ifadesine dikkat çekerek, "Bir insanı diri diri yakmak canavarca his değilse nedir?" diyerek karara olan tepkisini dile getirdi.
Adaletin sağlanamadığına isyan ediyor
Baba Gültekin’in isyanı, tüm Türkiye’nin vicdanını sızlatan cinayet davasının ardından daha da derinleşti. Gültekin, adaletin öldüğünü belirterek,
"Adalet ölmüştür bu kararla. Yazıklar olsun" dedi. Ayrıca, cinayete yardım ve yataklık ettiği iddia edilen Pınar Gültekin’in kardeşi için verilen 4 yıl hapis cezasına da tepki göstererek; "Ödüldü sanki." dedi.