CHP'nin 'Millet iradesine sahip çıkıyor' mitingleri hız kesmeden devam ediyor. Mitinglerin bu haftaki adresi ise Sivas oldu. Binlerce Sivaslıya seslenen CHP Genel Başkanı Özgür Özel, dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

"CHP'nin de kurulduğu şehirdir!"

Sivas halkını selamlayarak sözlerine başlayan Özel, "Bugün Sivas'ta tarih yazıyorsunuz. 4 Eylül 1919'da Türkiye Cumhuriyeti'nin kaderinin yazıldığı yerdeyiz. Mustafa Kemal Paşa ile birlikte esarete itiraz edenlerin şehrindeyiz. Sivas Kongresi Anadolu'da mücadele eden tüm yapıları Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk çatısı altında topladı. Sonra bu çatı Cumhuriyet Halk Fırkası'na dönüştü. Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı bu güzel şehir aynı zamanda Cumhuriyet Halk Partisi'nin de kurulduğu şehirdir.

Cumhuriyet Sivas'a büyük yatırımlar yaptı. Gelişmişlikte 8. sıradaydı. AKP geldiğinden beri, Sivas'tan oy aldı ama maalesef seçimde yüzünü döndüğü Sivas'a seçimden sonra sırtını döndü. Sivas'ı çantada keklik bildiler. 8. sıradaki Sivas'ı 45. sıraya kadar gerilettiler. Bu güzel kent 23 yıl önce 755 bin olan nüfusu 637 bine düştü. Yurt dışında ya da başka illerde 7 milyon Sivaslı yaşıyor." dedi.

"Bizi bu hale iktidar getirdi!"

"Recep Tayyip Erdoğan sizi seviyor mu? Sevmiyor çünkü siz fakirsiniz. Recep Tayyip Erdoğan zengini seviyor. Biz fakirsiniz deyince AK Parti'den birkaç zevzek çıkmış 'Millete hakaret etti' diyor. Resmi rakam Türkiye'de yoksulluk sınırı 86 bin lira. Bu meydanda 86 bin liradan evine maaş giren kimse yok. Tayyip Erdoğan bu insanları fakirleştirdi. Yoksulluk sınırının altında maaş alana yoksul denir, fakir denir. Bu iktidar geldiğinde orta direk vardı. Memur fakir değildi, esnaf fakir değildi, köylüler fakir değildi. Ama bugün 16 bin 800 lira en düşük emekli maaşı. Asgari ücret 22 bin lira. Memur maaşı 47 bin lira. Yoksulluk sınırı 86 bin lira. 86 bin liranın altında maaş alan herkes fakirdir. Bizi bu hale bu iktidar getirdi."

"Kurtulacağız!"

"Buradan Recep Tayyip Erdoğan'a sesleniyorum. Sivas kararını vermiş. Kimin gideceği de belli kimin geleceği de belli. Ant olsun ki AK Parti'nin iktidarı bitiyor. Gidiyorsunuz. Bakan evlatlarının dönemi kapanıyor, vatan evlatlarının dönemi başlıyor. Buradan haykırıyoruz. Memur kurtulmadan işçi kurtulmaz. Emekli kurtulmadan esnaf kurtulmaz. Polis kurtulmadan öğrenci kurtulmaz. Hasta kurtulmadan doktor kurtulmaz. Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz.

Seçim gecesinde bu iktidar gidince, bu iktidarın her fırsatta karşısına polisi diktiği, gaz sıktırdığı gençlerle kahraman Türk polisi omuz omuza halay çekerek kutlayacak o geceyi. Milletin artık dayanacak gücü kalmadı. Asgari ücrete zam yapılmalıdır. En düşük emekli maaşı asgari ücret kadar olmalı, çiftçilere kanunda yazan destekler verilmeli, memurlara hak ettiği zam verilmeli, atanmayan öğretmen atanmalıdır. Artık toplumun tüm kesimlerinin sorunları çözülmelidir. Bunların hiçbirisini bu iktidar yapamaz, yapmayacak. Bu iktidar göndermeli, Cumhuriyet Halk Partisi gelmeli, bu söylediklerimi yapmalıdır.

Hiç kimse Türkiye'nin kaynak sorunu var demesin. Ülke zengindir, topraklar verimlidir, denizlerimizden karamıza her taraftan bereket fışkırmaktadır, halkımız gençtir, Türkiye çalışarak kazanabilecek güçlü bir ülkedir yeter ki sırtındaki asalaklardan kurtulsun. Kurtulacağız. Erdoğan Sivas'ı görüyor musun? Sivas'ı duyuyor musun? Millet sandık istiyor, 'Hodri meydan' diyor. Kaçma, getir sandığı. Kararı millet versin. Bunları duymak yerine kaçmakla meşguller. Bir de tutmuşlar kendi gazetelerine haber yaptırıp millet kızınca 'Yok öyle bir şey' diyorlar."

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ayrıca, "Türkiye'yi yasaksız bir Türkiye, Avrupa'yı yasaksız bir Avrupa haline getirmeye var mısınız?" diyerek meydana akın eden Sivaslılara seslendi.

Kaynak: Haber Merkezi