CHP tarafından başlatılan “Millet İradesine sahip çıkıyor” mitinglerinin bu haftaki adresi Bakırköy oldu. Bakırköy Cumhuriyet Meydanı'ndaki mitinge yüzlerce vatandaş akın etti. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Özel ayrıca, CHP'ye katılan İstanbul Milletvekili Evrim Rızvanoğlu ve Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar'ın rozetlerini taktı.
"Kutuplaştıranlara inat sarılmaya geldik!"
Sözlerine başlayan Özel, "Burası Bakırköy Özgürlük Meydanı. Geçmişte sadece bir meydandı. 2023 yılında Ekrem Başkan el attı, fonksiyon kattı. Bakırköy'e bu meydanı kazandırdı. Bugün yanındaydım. 'Bakırköy'e selam olsun, hemşehrilerime selam olsun' dedi. Bugün Ekrem Başkan'ın bize kazandırdığı bu meydanda özgürlüklerimize, farklılıklarımızdan güç alarak, birbirimize sarılmanın, dayanışmanın gerekçesi olarak gördüğümüz; uzaklaştıranlara, kutuplaştıranlara, böylelikle arkasını kalabalıklaştıranlara karşı sarılmaya geldik.
Kutuplaştıranlara inat sarılmaya geldik. Bu ülke Alevisi ile, Sünnisi ile, Türk'ü ile, Kürt'ü ile, Lazı ile bu ülke Gazi Mustafa Atatürk'üm Cumhuriyetine sahip çıkanların ülkesidir. Ağzından çıkanları kulağı duymayanlar. Onlara şunu söyleyelim; bu ülke bir ülkenin büyükelçisinden yalan yanlış bildiği yok efendim Osmanlı millet sistemi... Diğeri yalan yanlış bildiği, yılları, dönemleri, şekilleri karıştırdığı, önermeleri duyacak değil. Bu coğrafyada ulus devletler İsrail için tehditmiş. Ulus devlet mi bıraktınız? Coğrafyada ulus devlet Türkiye Cumhuriyeti var. Kimseye tehdit değil ama hiçbir tehdide de boyun eğecek değil." dedi.
Özel'den başsağlığı!
Eskişehir yangınında hayatını kaybeden orman işçileri için başsağlığı dileyen Özel, "Seyitgazi’de iki gündür yangın sürüyor. Kontrol ettik diyorlardı. Fethiye bölgesinden çok acı haber geldi. 11 orman işçimizi arkadaşımızı kaybettik hepimizin başı sağ olsun. Bu kolay ölümler ülkesinde… Artık dünyada böyle ölümler yok… Almanya'da Fransa'da İngiltere'de yüz yıldır amdenlerde böyle ölümler yok. Ne bazı mesleklerin fıtratında bu var, ne orman yangınıyla mücadele ederken şehit vermenin izahı var. Tam acıları, adaleti konuşurken bu acı haberi alıyoruz… Başımız sağ olsun. Bu sorumsuzluğun bu kötü yönetimin hesabını bu millet soracak elbet." ifadelerini kullandı.
Manavgat Belediyesi operasyonu gündemde!
"Gözünün içine bakarak söylüyorum. O baklavacıyı iki yıl önce belediye meclis üyeliğine aday göstermişiz. Ama sen o baklavacıyı olay olmadan bir ay önce kaçak içkilerle, yakalayıp işlem yapmadan bıraktılar mı? Bir ay boyunca temasta kaldılar mı? Baklavayı getirenle alan aynı anda bir yerlerde oldu mu? O baklavacı, o baklavacı Manavgat Belediyesi'nde sen üç gerideyken belediye meclisinde, önce üç isim verip sonra dört isim verip lehine Manavgat Belediyesi'nden dört belediye meclis üyesini içeri atıp tutuklatıp, tam oylama olacakken istifa edince onlar, iftiracı baklavacı dört kişinin daha adını verdi mi?
Sen o seçimi almak için AK Parti'ye bu haliyle seçim yapılsın diye ilçe seçim kuruluna bastırdın mı? İlçe seçim kurulu hakimi başsavcının karısı mı değil mi? YSK, YSK kararı alıp yeni belediye meclis üyeleri CHP'den gelecek, seçim öyle yapılacak deyince, başsavcının karısı beşe beş kala cuma akşamı rapor alıp kaçtı mı kaçmadı mı? Yetmez! Peki ertesi sabah seçim olacak. Ertesi sabah seçim olacak.
Baklavacı, belediye AK Parti'ye geçsin diye istifasını geri alıp AK Parti için hamle yaptı mı yapmadı mı? Eğer o baklavacı görüntü çıkana kadar Cumhuriyet Halk Partili biliniyordu. O sürecin tamamına ilk andan müdahale ettim. Hırsızın partisi olmaz. AK Partili ise de Allah belasını versin, CHP'li ise de Allah belasını versin. Ama şimdi anlaşıldı ki Manavgat Belediyesi'ni CHP'ye katmak için o baklavacı işinde kumpas tertip ettiniz, suçüstü yakalandınız. Buradan açıkça söylüyorum, AK Parti'nin ne tehdidine, sarayın oyununa, sarayın savcısına, her türlü kumpasına inat Cumhuriyet Halk Partisi dimdik ayakta kardeşim, dimdik ayakta. Bundan sonra oyunu sana kurdurmazlar."
"Milletin kanını emenler de dışarıda!"
"Çınar, Meşe, Ladin. Üç tane odun. Bunları gizli tanık yapmış. İBB'de, İBB'ye iş yapan bütün müteahhitleri vermişler. Hepsi hakkında iftira attırmış, sıradan. Diyor ki, naylon fatura kesti, yalan. Diyor ki şunu yaptı, yalan. Araya biri karışmış, Serdar Haydanlı. Onun da faturası var. Arkadaşların da ilk günler acemiliğine gelmiş. Şimdi AK Partili bir isim gelince onu geç deyip tutanağa koydurmuyorlar. Serdar Haydanlı diyor ki Çınar, Serdar Haydanlı naylon fatura kesip İBB'den gelir elde etti. Bunu sabahleyin almışlar, götürmüşler. Bu giderken telaş yapmış, Ankara'yı, Saray'ı aramış. İki telefon da doğru yere ulaşmış, bunu şubeden salmışlar. Kimmiş bu Serdar Haydanlı? 4,5G şirketinin sahibi. Teknofestleri yapan adam. Peki naylon faturayı ne zaman kesmiş İBB'ye? AK Parti döneminde. Böyle olunca bunu şubeden salmışlar. Ben duydum, Serdar Haydanlı listede var, Emniyet'te yok. İki avukat yolladık, bütün katlara baktırdık, Serdar Haydanlı yok.
Çıktım açıklama yaptım, bu nasıl oluyor dedim, bu gizli tanık bunu söylüyor diye 100 kişiyi alıyorsun, AK Partiliye gelince salıyorsun. Dediler ki, bakın, basın açıklaması yaptılar, tutuklu, gözaltında dediler. Oysa evinde olduğunu biliyoruz. Araba yolladılar, gece gece getirdiler. Gözaltında dediler, WhatsApp'ında çevrim içi yakaladım, çevrim içi. Bırakır mıyım? Onu da açıkladım. Ertesi gün doğru mu değil mi? Çıkın, çıkın açıklayın. O günde, bakın şimdi beni nasıl doğruladılar, bugün çıktı. Çevrim içi yakaladım WhatsApp'ından. Adam bırakılmış eve gitmiş, bastırınca getirmişler.
Emniyet Müdür Yardımcısı'nın odasında WhatsApp'tan oynaşıyor. Bunu söyleyince mahkemeye çıkardılar, yalandan tutukladılar. O günden beri takip ediyoruz. Bu Serdar Haydanlı'yı geçen ay itirafçı yapıp saldılar. Şimdi Allah aşkına, Allah aşkına bir düşünün. Bu Serdar Haydanlı, eskiden İBB'ye çalışan, bunların Çınar'ın naylon faturacı dediği, o yüzden aldıkları, telefonla kendini saldırtan, Teknofestleri yapan, 16 bakanlıkla çalışan, toplamda, toplamda, dur söyleyeceğim tam rakamı, 800 milyon dolar, neredeyse 1 milyar dolarlık ihale almış. İletişim Başkanlığı buna özel yazı vermiş, bu adama vereceksiniz kampanyayı, bu yapmaya yetkilidir diye 1 milyar dolara yakın, Türk parasıyla 35 milyar TL para alan adam, geçen ay Ekrem Başkan ve arkadaşlarına iftira tutanağı düzenleyip dışarı salınmış. Bu adam eğer suçluysa ilk gün neden saldın? Suçsuzsa neden tutukladın? Madem suçlu içeride tutuyorsun, bu kadar parayı aldığı, bakın, bizim dönemimizde bizden bir şey yaptığı yok.
Ama bu kadar parayı aldığı bakanlıklara, AK Partili belediyelere dokunmuyorsun, içeride durduğu gün, başta suçsuz diye saldığın adamın iftirasıyla bizimkileri tutup, Teknofest'in reklamcısını dışarı çıkarıyorsun.
Ailenin reklamcısı, Teknofest'in reklamcısı ve öyle bir nokta ki A Haber, Sabah ilk sabah bunun hakkında şöyle haberler yapmıştı: İmamoğlu'nun zengin reklamcısı, milyarlık adam dediler, şimdi onu kenara ayırdılar, saldılar ve bu yalanlara inanmamızı bekliyorlar. Dün eski İletişim Başkanı açıklama yaptı, belge çıkardılar, benim Saraçhane'de basın toplantısında söylediğim her şeyi doğruladılar bu adamla ilgili. Her şeyi doğruladılar. Ama öyle yanılıyorlar ki, mesela sadece iftiracı yaptıkları değil, milletin kanını emenler de dışarıda."





