Son Mühür- Türkiye'nin bir anda ana gündem maddelerinden biri haline gelen liderliğini Alihan Kuriş'in yaptığı Süleymancılar Cemaatine yönelik operasyon, CHP ve Yeni Parti'ye uzanabilir mi?
Siyaset kulislerinde konuşulan iddiayı dillendiren isim deneyimli gazeteci Yılmaz Özdil oldu.
''Her sabah CHP’li belediyelere yönelik operasyonla güne başlıyorduk. Bu defa tarikata yönelik operasyonla güne başladık. Ama aslında Süleymancılar cemaatine yönelik bu operasyon dört dörtlük şekilde CHP’ye ve Yeni Parti’ye yönelik bir operasyon'' iddiasını gündeme taşıyan Özdil,
''Çünkü CHP yönetimi 2023 yılında Özgür Özel’in genel başkanlığa geçtiği andan itibaren maalesef Cumhuriyet Halk Partisi ile bu Süleymancılar cemaati arasında ittifak yapıldı. İş birliği yapıldı. 2024 yerel seçiminde özellikle bazı belediyeler Süleymancılar Cemaati’nin desteğiyle CHP tarafından kazanıldı'' ifadelerine yer verdi.

Suçlu biz olduk...
Kendisinin Özgür Özel ve kurmaylarını bu konuda uyardığını hatırlatan Özdil,
''Özgür Özel yönetiminin maalesef Süleymancılar tarikatıyla işbirliği yaptığını, Ekrem İmamoğlu’nun özellikle yönlendirmesiyle bu yanlış yola girildiğini, hem CHP tarihine hem de Cumhuriyet değerlerine yakışmadığını buradan anlattım.
Bir oy fazla alabilmek için tarikatlarla anlaşma yapmanın CHP’nin ilkelerine, CHP’nin kuruluş felsefesine, cumhuriyet değerlerine aykırı olduğunu anlattım. Ama nafile tabii. Kiralık medya tarafından CHP seçmenlerine öylesine yalanlarla propaganda yapılıyor ki anlatamadık artık. Hatta suçlu olduk; “sen gizli AKP’lisin” filan dediler'' sözleriyle yaşadığı hayal kırıklığına dikkat çekti.
Soruşturmada şimdi ne olacak?
''Şimdi ne yapacaklar?'' sorusunu da gündeme taşıyan Özdil,
''Bakın ben size söyleyeyim: Bu soruşturmayı getirip kaçınılmaz olarak CHP’ye ve Yeni Parti’ye bağlayacaklar. Neden? Çünkü kardeşim, şimdi bakın bu kiralık medya sansürlediği için CHP seçmenlerinin gene haberi olmuyor ama Süleymancılar Cemaati ile CHP arasındaki işbirliği Antalya Büyükşehir Belediyesi’ndeki rüşvet ve yolsuzluk iddianamesine çoktan girdi.

Antalya iddianamesine girdi...
Evet. Seçim desteği karşılığında Süleymancılar Cemaati mensuplarının belediyede işe alındığı, bir otelin cemaat yurduna çevrilmesine bizzat belediyenin önayak olduğu iddia ediliyor. Nerede iddia ediliyor? Antalya iddianamesinde yazıyor bunlar. CHP seçmenlerine anlatmıyorlar. Sonra insanlar duyduğunda şoke oluyor.
Özgür Özel hakkında en son fezleke neden hazırlandı bu meclise gönderilen? Bu Antalya Büyükşehir Belediyesi yüzünden. Öyle değil mi? Muhittin Böcek yüzünden hazırlandı. Peki bu az önce bahsettiğim CHP ile Süleymancılar işbirliği nerede yazıyor? Muhittin Böcek’in iddianamesinde yazıyor. Sözde muhalif kiralık medya sansürlediği için CHP ve yeni parti seçmenlerinin bu vahim işlerden hiç haberi olmuyor maalesef. İşten geçtikten sonra ortaya çıktığında da herkes şok oluyor'' mesajı verdi.

En kolay sazan olarak...
Cemaatin AK Parti'yle olan çekişmesinde CHP'yi kullandığını öne süren Özdil,
''Bunlar da hemen en kolay sazan olarak kimi buldular? CHP'yi buldular. Özgür Özel yönetimindeki CHP bunların oltasına geldi hemen.
Kendi çıkarları için yani kendi cemaat çıkarları için ya Cumhuriyet Halk Partisi'ni maşa olarak kullandılar ya. Üzgünüm ama Ekrem İmamoğlu ile başladı her şey. 2019'da seçilince Ekrem İmamoğlu bu Süleymancılara İstanbul Büyükşehir'in kapıları açılmış. Sonra ufak ufak öbür belediyeleri yayıldı'' hatırlatmasında bulundu.



