İzmir'de yaz günü 14 saat akmayacak! İşte etkilenecek ilçeler... 9 Ağustos Pazar su kesintisi
İzmir'de yaz günü 14 saat akmayacak! İşte etkilenecek ilçeler... 9 Ağustos Pazar su kesintisi
İçeriği Görüntüle

Son Mühür- Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek'in tutuklanmasının ardından görevinden uzaklaştırılması, yerine kim gelecek sorusu üzerinden İzmir siyasetinde beklendiği gibi yeni bir tartışma başlattı.
Seferihisar, Güzelbahçe ve Balçova'da yaşanmayan, Buca'da Görkem Duman sonrası için AK Parti'yle CHP arasında bilek güreşine dönüşen yarış, Menderes özelinde ilk kez ikili değil, üçlü bir rekabete sahne olacak.

Üç başkan da iddialı...


Özgür Özel liderliğinde CHP'den koparak siyasi yaşama merhaba diyen Yeni Parti'nin İzmir'de ilk ciddi sınavını vereceği Menderes Başkanvekili seçiminde, AK Parti ve CHP de en az Yeni parti kadar iddialı görünüyor.
Yargı sürecinin tamamlanmasını beklemeden İlkay Çiçek'in tedbirli olarak kesin ihraç talebiyle disipline sevk eden CHP Genel Merkezi'ne rağmen, CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, ''İlkay Çiçek henüz partiden atılmadı, biz de Menderes'te başkanvekili adayı çıkaracağız'' açıklamasıyla yarışta biz de varız mesajı vermişti.

Menderes Belediyesi
Çiçek'in istifası sonrası...


Gümrükçü'nün, İlkay Çiçek'in ''Partim tarafından lekelendim'' sözleriyle CHP'den istifa etmesine rağmen Menderes'teki yarışın anahtar partisi olma pozisyonun sonuna kadar kullanması bekleniyor.


Kimin kaç meclis üyesi var?


CHP İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü'nün hamlesine karşın, 10'ar meclis üyesi bulunan Yeni Parti İzmir İl Başkanı Çağatay Güç'le, AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, Menderes seçiminde ipi önde göğüslemeye bir adım daha yakın duruyor.
CHP'li Meclis üyeleri Emre Pala, Ferdi Hepyılmaz ve Rüzgar Sönmez'in tutuklanmasının ardından CHP'de kalmayı seçen meclis üyesi 5'e düşmüştü.
CHP'li 5, Yeni Parti'nin 10, AK Parti'nin 10, MHP'nin 1 ve bağımsız 2 meclis üyesi, İlkay Çiçek'ten boşalan koltuğa oturacak başkanvekili için sandık başına gidecek.
CHP'yle Yeni Parti'nin arasında köprü kurulamaması ve bir noktada uzlaşma sağlanamaması halinde, Bilal Saygılı liderliğindeki AK Parti örgütünün yarışta utlu sona ulaşmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Muhabir: Bünyamin Dobrucalı