Geçtiğimiz yılın son günlerinde 6.8 şiddetinde bir deprem yaşayan Japonya’da 6.9 şiddetinde bir deprem daha yaşandı. Japonya’da merkez üssü Hyuga-nada Denizi açıklarında 6.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Kochi ve Miyazaki eyaletleri için tsunami uyarısı yapıldı.

Rusya'dan Avrupa'ya salvo: Bize saldırırlarsa savaş çok kısa sürecek!
Rusya'dan Avrupa'ya salvo: Bize saldırırlarsa savaş çok kısa sürecek!
İçeriği Görüntüle

Meteoroloji ajansı açıklama yaptı

Japonya 6.9 şiddetindeki depremle sarsıldı.

Japonya’da merkez üssü Hyuga-nada Denizi açıklarında 6.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Japonya Meteoroloji Ajansı’ndan (JMA) yapılan açıklamada, sarsıntının yerel saat ile 21.19’da 30 kilometre derinlikte kaydedildiği bildirildi.

İki kez artçı yaşandı

Depremin ardından Kochi ve Miyazaki eyaletleri için tsunami uyarısı yapılırken, saat 21.35 ve 21.42’de ise Hyuga-nada Denizi açıklarında 3.9 ve 4.1 büyüklüğünde artçı sarsıntılar yaşandığı aktarıldı. 

Paniğe yol açtı

Miyazaki ve Kochi eyaletlerinin yanı sıra Fukuoka, Saga, Kumamoto ve Oita eyaletlerinde de şiddetli şekilde hissedilen depremler kısa süreli paniğe neden oldu. Şiddetli sarsıntının yerel saat ile 21.19’da 30 kilometre derinlikte kaydedildiği ifade edeldi. Ada ülkesinde, geçtiğimiz yılın son günlerinde de 6.8 şiddetinde bir deprem yaşanmıştı. 

Kaynak: İHA