Son Mühür / İzmir, geçtiğimiz son 24 saati etkisi altına alan yoğun sağanak yağış dalgasıyla birlikte hareketli bir gün geçirdi. Kentin dört bir yanındaki meteoroloji istasyonlarından gelen veriler, yağışın özellikle güney aksında olağanüstü seviyelere ulaştığını gösterirken; ölçümlere göre günün en yüksek yağış miktarı Menderes ilçesine bağlı Çilemi istasyonunda kaydedildi. Metrekareye düşen 131,4 kilogramlık yağışla Menderes, kentin en çok su alan noktası olurken, aynı ilçenin orman sahası bölgesinde de 52,2 kilogramlık kuvvetli bir yağış yükü ölçüldü.

İzmir sağanak sınavı- yağış haritası

Yağışla birlikte kentin en önemli barajlarından Tahtalı, geçen yılki rakamlara ulaşarak 14,88’lik doluluğa erişti. Sahil şeridinde de etkisini hissettirerek taşkınlara neden olan yağışlar, Gümüldür’de 82 kilogram, Seferihisar Sığacık’ta ise 63 kilogram seviyelerine ulaştı.

Torbalı’da acı kayıp…

Torbalı’da acı kayıp…

Fırtınanın ve sağanağın en acı yüzü ise dün büyük bir felaketin yaşandığı Torbalı hattında kendini gösterdi. Kentin can damarlarından biri olan Torbalı’nın Pancar Mahallesi’nde aşırı yağış nedeniyle suyla dolan İZBAN alt geçidinde bir facia yaşandı. Altgeçitte mahsur kalan kamyonet sürücüsü hayatını kaybetti. Facianın yaşandığı ilçede metrekare başına 82,5 kilogram yağış düştüğü kaydedildi.

İzmir’in kalbi sayılan merkez bölgelerde ise metrekareye 46 kilogram yağış düştüğü belirlendi.

Muhabir: Yağmur Daştan