Son Mühür- İzmir’in çeşitli ilçelerinde bakım, onarım ve arıza çalışmaları nedeniyle 17 Temmuz 2025 tarihinde planlı ve ani su kesintileri yaşanacak. Bayraklı, Bornova, Foça, Kınık, Menemen ve Ödemiş'te belirli saat aralıklarında su verilemeyecek. Vatandaşların tedbirli olmaları istendi.
Bayraklı’da gece saatlerinde planlı kesinti
İZSU’nun açıklamasına göre, Bayraklı’nın Onur Mahallesi’ndeki Pompa İstasyonu’nda yapılacak bakım ve yenileme çalışması nedeniyle 17 Temmuz 2025 Perşembe günü saat 20.00 ile 18 Temmuz 2025 Cuma saat 05.00 arasında su kesintisi uygulanacak.
Kesintiden etkilenecek mahalleler:
- Körfez
- Onur
- Doğançay
- Org. Nafiz Gürman
- Yamanlar
- Gümüşpala
İZSU, arızaların giderilmesinden sonra basınç seviyesi nedeniyle suyun ulaşımında gecikmeler olabileceğini vurguladı.

Bornova’da 2 saatlik kesinti
- Mahalleler: Atatürk, İnönü
- Tarih/Saat: 17.07.2025 – 07:00-09:00
- Sebep: Branşman Arızası
- Açıklama: Bornova İnönü Mahallesi 761 sokakta meydana gelen arıza nedeniyle bölge vanası kapatıldı.
Foça’da süresiz kesinti sürüyor
- Mahalleler: Cumhuriyet, Fatih, Fevzi Çakmak, Kozbeyli, Mustafa Kemal Atatürk
- Tarih/Saat: 06.07.2025 – Süresiz
- Sebep: Aşırı su tüketimi – Sistem dengesi bozulması
- Açıklama: Aşırı tüketim nedeniyle sistemde basınç düşüklüğü ve dağıtım dengesizliği yaşanıyor. Sorunun giderilmesi için ekipler çalışmalarını sürdürüyor.

Kınık’ta ana boru arızası
- Mahalle: Fatih
- Tarih/Saat: 17.07.2025 – 08:05-10:06
- Sebep: Ana Boru Arızası
- Açıklama: Yıldız Sokak’taki arıza nedeniyle bölgede hem su kesintisi hem de basınç düşüklüğü yaşanacak.
Menemen’de 11 saatlik kesinti
- Mahalleler: Gazi Mustafa Kemal, Günnerli, İnönü, Süzbeyli, Tuzçullu, 85. Yıl Cumhuriyet
- Tarih/Saat: 16.07.2025 – 21:00’den 17.07.2025 – 08:00’e kadar
- Sebep: Depo seviye düşüklüğü
Ödemiş Köfündere Mahallesi’nde elektrik kaynaklı kesinti
- Mahalle: Köfündere
- Tarih/Saat: 17.07.2025 – 09:00-17:00
- Sebep: Elektrik arızası
- Açıklama: GDZ EDAŞ bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle su kesintisi yaşanabilir.
Vatandaşlara uyarı: Tedbirli olun
İZSU yetkilileri, belirtilen saat aralıklarında vatandaşların mağduriyet yaşamamaları için gerekli tedbirleri almalarını istedi. Özellikle kesinti sonrası basınç dengesi kurulana kadar su akışında gecikmeler yaşanabileceği hatırlatıldı.





