İzmir’in Menemen ilçesinde dekoratif beton kemerin çökmesi sonucu yaşamını yitiren çocuk doktoru Mehmet Fatih Baltacı (35) ve eşi Güler Baltacı (35) için İzmir Şehir Hastanesi'nde anma töreni düzenlendi.
Cenazeler Adli Tıp'tan hastane bahçesine getirildi
Otopsi işlemleri tamamlanan çiftin cenazeleri, İzmir Şehir Hastanesi bahçesine getirildi. İl Sağlık Müdürü Burak Öztop, törende yaptığı konuşmada, Mehmet Fatih Baltacı’nın geçen yıl Van’dan İzmir’e tayin olduğunu aktardı.
Öztop, "Henüz hayatının ve mesleğinin en üretken dönemindeydi. İyileştireceği birçok hasta ve gerçekleştireceği hayalleri vardı. Kayıpları tarifsiz bir acı." ifadelerini kullandı.

Dualar edildi, cenazeler Ankara’ya uğurlandı
Okunan duaların ardından Baltacı çiftinin cenazeleri hava yolu ile Ankara’ya gönderildi. Cenazelerin, yarın Gölbaşı Merkez Camisi’nde öğleden sonra kılınacak cenaze namazının ardından defnedileceği bildirildi. Törene İzmir Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Orhan Gökalp, sağlık personeli ve çiftin yakınları katıldı.
Baba Baltacı: “Büyük ihmal var”
Tören sonrası açıklama yapan Mehmet Fatih Baltacı’nın babası Ali Rıza Baltacı, olayda ciddi bir ihmal olduğuna vurgu yaptı. “Rüzgarın etkisiyle olması mümkün değil, burada mutlaka bir ihmalkarlık var. Sağlam yapılmayan bir yapı, mutlaka çökecekti. Basından, hukuki ve idari süreçlerin titizlikle takip edilmesini istiyorum.” dedi.
Aile yakını: “Zorluklarla okudu, çok başarılıydı”
Doktorun amcasının oğlu Mahir Baltacı, Balıkesir’de öğretmenlik yaptığını belirterek, “Böyle bir kazanın olması beklenmedik. İkisi de çok genç yaşta hayatını kaybetti. Çocukları yetim kaldı. Mehmet Fatih zorluklarla okudu, çok çalışkan ve başarılı biriydi. Van’da görev yaptıktan sonra İzmir’de abisinin yanına yerleşti.” değerlendirmesinde bulundu.
Ne olmuştu?
Olay, 25 Mayıs Pazar günü Yahşelli Mahallesi’nde bir anaokulunun kahvaltı organizasyonu sonrası düğün salonunun dekoratif beton kemerinin yıkılması sonucu meydana geldi.
İzmir Şehir Hastanesi Çocuk Acil Tıp Kliniği’nde görevli Mehmet Fatih Baltacı ve eşi Güler Baltacı, enkaz altında kaldı. Baltacı aynı gün, eşi ise ertesi gün yaşamını yitirdi.
Gözaltılar ve tutuklama
Jandarma ekipleri tarafından işletme yetkilisi N.C., eşi G.C. ve oğulları İ.C. gözaltına alındı. Mahkemeye çıkarılan İ.C. tutuklandı.





