Son Mühür / Gamze Eskiköy -Toplumda afet bilincini artırmayı hedefleyen Karşıyaka Belediyesi, 6 Şubat depremlerinin ikinci yıl dönümünde önemli bir etkinlik düzenlenecek.
Karşıyaka Belediyesi, Karşıyaka Kent Konseyi ve Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) İzmir Şubesi iş birliğiyle organize edilen program, 6 Şubat Perşembe günü Deniz Baykal Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek.
Fotoğraf sergisi ve bilgilendirme stantları açılacak
Saat 16.00’da başlayacak etkinlik, “6 Şubat Depremleri” konulu bir fotoğraf sergisi ile açılacak. Sergi alanında çeşitli sivil toplum kuruluşları stant açarak vatandaşlara afet bilinciyle ilgili bilgilendirme yapacak ve broşürler dağıtacak.
Açılış konuşmalarını Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, Karşıyaka Kent Konseyi Başkanı Dilek Karcı, AFAD İzmir İl Müdürlüğü temsilcisi ve İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Bengi Atak gerçekleştirecek.
Programın sonunda, İMO İzmir Şubesi’nin kendi bünyesinde oluşturduğu Şantiye Tiyatrosu, “Sallantılı Hayatlar” adlı tiyatro oyununu sahneleyecek.
“Büyük acıların tekrarlanmaması için”
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, “Göreve geldiğimiz günden bu yana, afetlere hazırlıklı bir kent ve bilinçli bir toplum için önemli çalışmalar gerçekleştiriyoruz.
Bu kapsamda uzun süredir atıl halde olan Afet Eğitim Merkezimizi kapsamlı bir yenileme çalışmasının ardından tekrar hizmete açtık.
Deprem simülasyon tırımızı da yeniledik. Ayrıca Karşıyaka Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi kurduk, Mahalle Afet Gönüllüleri projemizi başlattık.
Daha önce yaşanan büyük acıların tekrarlanmaması için tüm gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Bu anlayışla, 6 Şubat depremlerinde yitirdiğimiz canları anmak ve afet bilincinin güçlenmesine katkı sunmak için gerçekleştireceğimiz etkinliğe herkesi bekliyoruz” dedi.