Son Mühür / Seçil Ünlü - Karşıyaka Belediyesi’nin organize ettiği “Yaza Merhaba Festivali”, Cordelion Taypark’ta düzenlendi. Festival boyunca hem çocuklar hem de hayvan dostları için çeşitli etkinlikler düzenlenerek neşeli ve unutulmaz bir gün yaşandı. Etkinlikten elde edilen tüm gelir, Yuvaloji Vakfı aracılığıyla Bakioğlu Can Dostlarım Yaşam Merkezi ve Bakım Evi’nde kalan hayvanların ihtiyaçları için bağışlandı.

Sahiplendirme konusuna özel vurguKarşıyaka Belediyesi

Çocuklar için şişme oyun parkları, yaratıcı atölyeler ve lezzetli ikramlar (pamuk şeker, patlamış mısır) hazırlandı. Köpekler ise yeteneklerini gösterdikleri özel yarışmalarla büyük ilgi topladı. “Sahibiyle En Uyumlu Köpek” ve “Prens & Prenses Köpek” yarışmaları, seyircilerin yüzünü güldürdü. Yarışma sonunda dereceye giren köpekler; eğitim, konaklama, tıraş ve mama gibi ödüllerle onurlandırıldı, sahiplerine ise hatıra kupaları takdim edildi.

Ayrıca festivalde barınaktan sahiplendirilen köpekler için sertifika töreni düzenlenerek sahiplendirme konusunda farkındalık oluşturuldu. Etkinlikte, Volkan Akdeniz’in “Çocuklar ve Köpekler Arasındaki İletişim” başlıklı semineri ve pet kuaförlüğü workshop’u da gerçekleştirildi.

'Hayvan dostu kent' KarşıyakaYuvaloji Vakfı

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, konuşmasında can dostlar için çalışmaya devam edeceklerini belirterek, “Patili dostlarımız, hayatımıza neşe, sevgi ve sadakat katıyor. Karşıyaka Belediyesi olarak can dostlarımızın yaşam hakkını korumak ve koşullarını iyileştirmek amacıyla çeşitli çalışmalar gerçekleştiriyoruz.

Sahiplenmeyi teşvik etmek ve toplumsal duyarlılığı artırmak da en az fiziksel çalışmalarımız kadar önemli. Bu anlayışla gerçekleştirdiğimiz festivalde emeği geçen ve katılan herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Karşıyakamızın ‘hayvan dostu kent’ kimliğini korumak ve geliştirmek için el birliğiyle çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Yuvaloji Vakfı kurucusu Semra Akman ise Karşıyaka Belediyesi’ne iş birliği için teşekkür ederek, “Can dostlarımızın sağlığı ve mutluluğu için, yaşam koşullarının olabildiğince iyileştirilmesi için el birliğiyle çabalamaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Muhabir: SEÇİL ÜNLÜ