Eski Zaman gazetesi çalışanı ve firari FETÖ üyesi Ahmet Dönmez, YouTube kanalında FETÖ'nün sınav sorularını kendi müritlerine nasıl verdiğine dair ifşaatlarını sürdürüyor. FETÖ firarisi ve sözde eski Malezya imamı Abdullah Antepli, Gülen'in KPSS sorularını örgüt mensuplarına dağıtmasıyla ilgili Ahmet Dönmez’in YouTube kanalında itiraflarda bulunurken, Dönmez de bu süreçte yaşadıklarını anlattı.
''2010 KPPS ile ilgili soru çalma iddiaları çok ayyuka çıktı''
Ahmet Dönmez, 2015’in başlarında Ankara’da FETÖ’nün üst düzey sözde yetkililerinden birinin, kendisi gibi örgüte mensup bazı gazetecileri bir yemeğe davet ettiğini belirterek özetle şunları anlattı:
"Dört civarında arkadaşız. Bu Cemaat (FETÖ) yetkilisi konuyu açtı. Dedi ki, 'Arkadaşlar gördüğünüz üzere son zamanlarda 2010 KPPS ile ilgili soru çalma iddiaları çok ayyuka çıktı. Operasyonlar oluyor, gazeteler haber yapıyor. Belli ki bu iş daha da büyüyecek. Bizim bununla ilgili strateji geliştirmemiz hasıl oldu. Sizden yardım istemek için çağırdım. Ne yapabiliriz?' Ben de, 'Bizden bir yardım istiyorsanız bizim şunu bilmemiz lazım. Bu olay gerçek mi değil mi?' dedim. O yetkili, 'Arkadaşlar biz bizeyiz burada. Bir şeyler olmuş, birileri bazı haltlar karıştırmış. Mızrak çuvala sığmıyor, o yüzden yardım istiyoruz' dedi. Daha üst seviyedeki Cemaat yöneticileri, daha üst seviyedeki medya yöneticilerini davet ediyorlar. Genel yayın yönetmenleri, köşe yazarları, gazeteler ve televizyonlarda yöneticilik yapanlar..." dedi.
''Bu soru çalmalar gerçek''
Dönmez’in “İstanbul’daki genel yayın yönetmenleri” ifadesi, FETÖ’nün kapatılan eski yayın organı Zaman gazetesinin genel yayın yönetmeni Ekrem Dumanlı’yı akıllara getirdi.Dönmez, FETÖ’nün sözde mahrem birimlerinde sivil imamlık yapmış bir örgüt mensubunun kendisine şu sözleri söylediğini aktardı: "Evet. Bu soru çalmalar gerçek. Ben de aldım verdim. Hem de defalarca, her yıl... Ben bunun yanlış olduğunu düşünmüyorum. Bugün olsa yine aynısını yaparım. Bize yukarıdan böyle geliyordu. Hocaefendi'nin (Elebaşı Fetullah Gülen) bilgisiyle, fetvasıyla geliyordu. Ben sorgulamam, ben askerim. Ben, Hocaefendi'yle fıkıh, ilmihal, ilahiyat, din bilgisi yarıştıracak halde değilim. Ben bu davaya inanmışım. Hocaefendi'yi çok seviyorum, Hocaefendi'ye inanmışım. Hocamdan geldikten sonra yaparım. Bu kurban derisi, Zaman aboneliği gibi bir hedef yarışına döndü. Bu yıl şu kadar adam soktuk, seneye daha fazla adam sokacağız gibi bunun yarışı vardı"
Soruları nasıl çaldırılar?
Ahmet Dönmez, firari bir FETÖ'cü savcının sınav sorularının çalınmasıyla ilgili kendisine aktardığı bilgileri yayınında şu sözlerle paylaştı:
"Yıllardan beri tabanı bu konuda hiçbir şekilde inandıramasam da ne yazık ki hakikat olduğunu bilmenin altında yıllarca ezildim. 2010 yılında Ankara Maltepe Dershaneleri'nin avukatlığını yapıyordum. 2010 KPSS skandalı patladığında bir kısım dershane müdürü ifadeye çağrıldı. Dershanenin müdürü, ifadelere benim katılmamı istedi. İfadeden önce öğretmenlerle görüşmek istedim. Görüştüğüm üç öğretmenle ön mülakat yaptım. 'Önce benim bilmem lazım' dedim. Olay şöyle gerçekleşmiş. Birisi dizüstü bilgisayarını açıyor ardından bilgisayara flash disk takıyor ve çıkacak soruları ekrana yansıtıyor. Bir süre sorulara ve cevaplarına bakmaları isteniyor. Kesinlikle kopyalamak, not almak yasak. O süre zarfında ne kadarını görebilirseniz."
''Ankara'ya atanmak istiyordum''
FETÖ'cü savcı, görüştüğü kişilerden birinin soruların tamamını doğru yanıtladığını fark ettiğini ve merakına yenik düşerek, en azından göstermelik olarak neden hiç yanlış şık işaretlemediğini sorduğunu belirterek aldığı yanıtı şöyle aktardı:
"Bu soruların başkasına da verildiğini biliyordum. Dolayısıyla yarış çetindi. Bense daha yüksek puan alıp Ankara'ya atanmak istiyordum. Başkaları da cevapları bildiğine göre bunu riske edemezdim o yüzden hiç yanlış yapmadım."
Sözde eski Malezya imamının itirafları
Eski Zaman gazetesi çalışanı ve firari FETÖ'cü Ahmet Dönmez’in YouTube programına katılan FETÖ firarisi, sözde eski Malezya imamı Abdullah Antepli, sınav sorularının çalınmasına ilişkin itiraflarda bulundu. Antepli, 2010 KPSS sorularının çalınmasının medyada gündeme geldiği dönemde FETÖ elebaşı Gülen’in yanında olduğunu kabul etti. O sırada odada 100’den fazla kişinin bulunduğunu belirten Antepli, Gülen’in medya haberleri karşısında büyük bir şok yaşadığını dile getirdi. Antepli, “Belki bu kadar insanın içinde konuşmazdı ama o şok anında, benim de bulunduğum ortamda, ‘Ben yıllar önce sadece mahrem okullar ve askeri okullar için özel şartlarla buna cevaz vermiştim’ dedi” ifadelerini kullandı.
FETÖ elebaşının, örgüt tarafından yetiştirilen öğrencilere yönelik “özel şartlar ve mahrem okullar” konusunda izin verdiğini belirttiğini aktaran Antepli, Gülen’in, “Ben her sınav sorusunun çalınmasını ve sonuçların örgüt mensuplarına verilmesini asla söylemedim” dediğini ifade etti.
Ayrıca Antepli, örgüt içinde 15 Temmuz öncesinde “ahlaki bir çöküş” yaşandığını vurgulayarak, “Balık baştan koktu. İdari yapıdaki ahlaksızlıklar bizi 15 Temmuz sürecine sürükledi” dedi. Küçük yaşlardan itibaren örgüt içinde yer aldığı bilinen ve sözde “semt imamlığı” da yapmış olan Tuncay Abdullah Antepli’nin, üniversite yıllarında Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Emniyet’in “mahrem imamlığı” görevine kadar FETÖ’nün çeşitli kademelerinde bulunduğu biliniyor.
Sözde “Myanmar imamı” ve “Malezya imamı” olarak görev yaptığı belirtilen Antepli’nin, FETÖ’ye bağlı derneklerde aktif faaliyet yürüttüğü, örgütün “dinler arası diyalog” stratejisi kapsamında ABD’de de görevlendirildiği ifade ediliyor. 2003 yılında Connecticut’ta bir Hristiyan İlahiyat Fakültesinde “dini rehber” olarak çalıştığı, ardından North Carolina’daki Duke Üniversitesinde görev yaptığı belirtiliyor





