Son Mühür - Tiyatro ve dizi oyuncusu Emre Törün, uzun süredir savaştığı pankreas kanserinin karaciğerine sıçraması nedeniyle 52 yaşında hayatını kaybetti. Daha önce hastalığı yenmeyi başaran Törün’ün rahatsızlığı kısa süre önce tekrar ortaya çıkmıştı. Durumu kötüleşen oyuncu, ailesinin kararıyla son isteği doğrultusunda Balıkesir Akçay’a götürüldü ve burada yaşamını yitirdi.
Törün’ün vefatını, oyuncu arkadaşı Umut Oğuz sosyal medya hesabından duyurdu. Oğuz, paylaşımında şu sözlere yer verdi:
“Defalarca aynı sahneyi paylaştığım, hayran olduğum, her sohbetinden yeni şeyler öğrendiğim canım Emre’m göç etti. Kalbim çok acıyor. Hayat bazen gerçekten çok acımasız.”
'Kara Melek' dizisi ile ekranlara 'merhaba' demişti
Emre Törün, 1 Mart 1972’de İstanbul’da dünyaya geldi. 1996 yılında oyunculuk kariyerine başlayan Törün, tiyatro ve televizyon alanında uzun yıllar boyunca başarılı bir şekilde çalıştı. Son olarak “Hudutsuz Sevda” dizisinde rol aldı. Oyunculuğa 1996 yılında yayınlanan “Kara Melek” dizisiyle adım atan Törün, bu dizide dört sezon boyunca yer aldı. Kariyeri boyunca “Çocuklar Duymasın”, “Koçum Benim”, “Doktorlar”, “Güneşi Beklerken” ve “Bir Zamanlar Kıbrıs” gibi pek çok projede rol aldı.
Özellikle “Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz” dizisinde canlandırdığı istihbaratçı “Nevzat Çankırılı” ile “Hudutsuz Sevda”daki “Şeref” karakteriyle geniş kitlelerce sevildi. Törün, tiyatro sahnesinde de önemli yapımlarda oyuncu ve yönetmen olarak görev aldı; Komik Para, Karmakarışık, İkinci Bahar ve Sherlock Holmes gibi oyunlarda yer aldı





