Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2024-YKS) sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih süreci 25 Temmuz'da başlamıştı. ÖSYM, 2 Ağustos'ta sona erecek olan tercih süresini 4 Ağustos'a kadar uzattı.
Yükseköğretim Kurulu, 6 Şubat 2023 tarihinden itibaren depremzede aday kontenjanından yararlanabilecek adayların durumlarını güncelledi ve 2024-YKS tercih işlemlerinin süresini 4 Ağustos 2024 saat 23.59'a kadar uzattı.

ÖSYM'den gelen açıklamada şu ifadelere yerverildi:
"Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının, 6 Şubat 2023 tarihi itibarıyla ikamet bilgisi, depremden etkilenen il haricinde olmakla birlikte bu illerdeki ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören adayların da depremzede aday kontenjanından yararlanabilmesine ilişkin kararı gereği, ilgili adayların depremzede aday kontenjanından faydalanma durumları güncellenmiş olup 2024-YKS tercih işlemleri 4 Ağustos 2024 tarihi saat 23.59'a kadar uzatılmıştır."
Kayıt işlemleri
YKS sonuçlarına göre bir programa yerleşen adaylar, kayıt işlemlerini 19-23 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirecekler. Elektronik kayıtlar ise 19-21 Ağustos tarihleri arasında yapılacak.





