İzmir yangınlarla boğuşmaya devam ederken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay da yangın bölgelerinde incelemelerde bulunmaya devam ediyor. Urla Zeytineli Mahallesi ve Alaşar bölgelerinde çıkan yangınlarla mücadeleyi yerinde inceleyen Tugay'a, Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan eşlik etti.
"Endişe ve üzüntü içerisindeyiz!"
Yangın bölgesinde bulunan vatandaşların etkilendiğini ve üzüntü duyduklarını belirten Tugay, "Çok büyük üzüntü ve endişe içerisindeyiz. İzmir'in hemen hemen her tarafında sürekli yangın çıkıyor. Şu anda da Urla'da Zeytineli mevkiindeyiz. Arkadaki tepelerde makilik alanlar, yer yer ağaçlar yanıyor. Rüzgar zaman zaman şiddetini arttırıyor. Yön değiştiriyor. Burası itfaiyenin erişemeyeceği bir nokta. Havadan söndürme için talepte bulunduk.
Bazı yurttaşlar evlerini, ağıllarını kaybetti. Canları çok yandı. Burada dağınık pek çok ev var ve hepsi tehdit altında. Bir taraftan üzüntü ile Ödemiş'teki yangını takip ediyoruz. Dünden bu yana bir kaç köyün etkilendiğini biliyoruz. Bir yurttaşımızı da Ödemiş’teki yangında kaybettik. Öncelikle insanlarımızın canını kurtarmak için çaba gösteriyoruz. Sonra yurttaşların malının zarar görmemesi için mücadele ediyoruz. Doğanın tahrip olmaması için de çaba gösteriyoruz ama bu sıcak, kuru hava, rüzgar, çok sarp alanlardaki makilik alanın yanması, çalışmaları çok zorlaştırıyor.
Çok sıkıntılı ve üzüntülü bir dönemdeyiz." ifadelerini kullandı.
"Sönüyor sonra yeniden başlıyor!"
Tüm imkanların seferber edildiğini söyleyen Tugay, "Tüm imkanlarımızı kullanarak yangınları durdurmaya çalışıyoruz. Ama çok geniş ve dağınık bir yerde yangın sürüyor. Sönüyor sonra yeniden başlıyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin ekipleri burada. Birçok farklı kentten gelen itfaiye ekipleri var. Ama inanılmaz bir dönem yaşıyoruz. Hafta sonundan bu yana yoğun rüzgarlı hava, yangınların kontrol edilmesini çok zorlaştırıyor.
Havadan söndürme kapasitemiz eğer yetersizse, bunun artması lazım. Diğer taraftan çok ciddi maddi hasarlar oluştu. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak mağdur olan yurttaşların barınma, gıda sorunlarını çözmek için çalışıyoruz. Ama ağır şekilde maddi kayıp yaşayan yurttaşlarımıza da yardımcı olmamız lazım. Belki bunun için gelecek günlerde herkesi yardıma çağırabiliriz. Şu an için yangınların sönmesi en önemli önceliğimiz. Onun için mücadele ediyoruz." dedi.