Dramalılar Köşkü’nde düzenlenen kermeste, ikinci el eşyalar ve gönüllülerin hazırladığı çeşitli ürünler satışa sunuldu. ÇYDD İzmir İktisadi İşletmesi Yönetim Kurulu adına konuşan Gönül Kaya, yeni yılda barış, adalet ve eşitlik dileklerinde bulunarak, “Cumhuriyetimizin ilk kadrolarının ‘durursak düşeriz’ anlayışıyla çalışmaya devam ediyoruz. Kermesten elde edilecek gelirle çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitim projelerine destek sağlayacağız. Ayrıca, doğanın korunması için farkındalık çalışmalarına katkı sunacağız." dedi.  

Gençlerin hizmetine sunulacakGençlerin hizmetine sunulacak

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, ÇYDD gibi çağdaş Türkiye için mücadele eden derneklere destek vermenin temel görevleri olduğunu belirterek, “ÇYDD ve ADD gibi dernekler için elimizden gelenin fazlasını yapacağız. Çok yakında ÇYDD’ye bir kız yurdu kazandırıyoruz. 120 kişilik kapasiteyle Kızılay Mahallesi’nde açılacak bu yurt, gençlerimizin hizmetine sunulacak” dedi.  

"Gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmak için çalışıyoruz"Gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmak için çalışıyoruz

ÇYDD İzmir Şube Başkanı Onur Ertürkan, derneğin sadece burs vermekle kalmadığını, dezavantajlı bölgelerde çağdaş etkinlik merkezleri ve çocuk kulüpleriyle de fark yarattığını ifade ederek, “Doğaya ve çevreye saygılı bir dernek olarak geri dönüşüme önem veriyoruz. Gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmak için çalışıyoruz” dedi.  

Tarih ve doğa bir araya geldi

Kermes etkinliğinde Bornovalı tarihçi Altan Altın, “Hikayeler Şehri Bornova: İz Bırakmak” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Altın, Bornova’nın tarihine ışık tutarak etkinliğe farklı bir boyut kazandırdı.

Muhabir: GAMZE ESKİKÖY