Son Mühür / Cumhuriyet Halk Partisi içinde devam eden diploma polemikleri hız kesmeden devam ediyor. Son olarak, sosyal medya üzerinden Ekrem İmamoğlu’nun diploması ile ilgili yorum yapan avukat Berk Dokucu, süreç yüzünden tehditlere maruz kaldığını açıklayarak, Murat Ongun ve Ekrem İmamoğlu’nu eleştirdi.

"Açık kimliğimle birlikte beni hedef gösterdi"

Kamuoyunda bir süredir önemli tartışmalara neden Ekrem İmamoğlu’nun diploma polemiği nedeniyle yaptığı yorum sebebiyle İmamoğlu’nun basın danışmanı Murat Ongun tarafından adli makamlara şikayet edildiğini belirten avukat Berk Dokucu, “Bir hukukçu olarak, uzun zamandır gündemi meşgul eden Ekrem İmamoğlu’nun diploma konusuyla ilgili yorum yapmam sebebiyle işlemediğim suçlardan ötürü İmamoğlu tarafından 27.02.2025 tarihinde suç duyurusunda bulunulmuştur.

Ekrem İmamoğlu’nun Basın Danışmanı Murat Ongun ise 28.02.2025 tarihinde şikayet dilekçesini “Kamuoyunu alenen yanıltanlara karşı hukuki haklarımızı kullanacağımızı söylemiştik. Kullandık, kullanmaya devam edeceğiz. O adalet er ya da geç tecelli edecek.” İfadeleriyle paylaşmış ve açık kimliğimle birlikte beni hedef göstermiştir. Paylaşımı yüzbinlerce görüntülenme almıştır.” diye konuştu.

"Talihsizce yapıldığına inanmak istiyorum"

Murat Ongun’un yaptığı paylaşımı sosyal medya hesaplarından duyurması nedeniyle gün içinde sürekli olarak tehdit edildiğini aktaran ve başına bir şey gelmesi durumunda sorumlunun Ekrem İmamoğlu ile Murat Ongun olduğunun altını çizen Berk Dokucu, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Bugün saat 09.17’den beri aralıksız hakaretlere ve tehditlere uğramaktayım. Siyaseten içinden geçtiğimiz bu garip günlerde böylesine kışkırtıcı paylaşımı, sonuçlarını düşünmeden talihsizce yaptığına inanmak istiyorum. Aksi halde benim ve ailemin başına bir şey gelmesi durumunda sorumlusu Ekrem İmamoğlu başta olmak üzere Murat Ongun ve Cumhuriyet Halk Partisi’dir.”
 

Muhabir: ATAKAN BAŞPEHLİVAN