Son Mühür/Osman Günden- Bayraklı Belediyesi, Muharrem ayının manevi iklimini ilçenin çeşitli noktalarında kurduğu aşure sofralarıyla vatandaşlarla paylaştı. Belediye Başkanı İrfan Önal, aşure dağıtım alanlarını ziyaret ederek vatandaşlarla buluştu ve dualar eşliğinde aşure ikramında bulundu. Önal, “Orucun, duaların ve aşuremizin kabulünü Yüce Allah’tan niyaz ediyorum” ifadelerini kullandı.
Dört noktada 5 bin kişiye aşure ikramı
Belediye, Muharrem ayının ruhuna uygun olarak birlik, dayanışma ve bereket mesajı vermek amacıyla Sevgi Yolu, Çamlık Parkı, Üç Fidan Anıtı (Yamanlar) ve Aşık Mahzuni Şerif Kültür Merkezi ile Cemevi’nde aşure dağıtımı gerçekleştirdi. Toplamda 5 bin kişiye aşure ikram edildi.

Başkan Önal, dağıtım noktalarında vatandaşlarla sohbet etti, dualar eşliğinde aşure hazırladı ve dağıtımını bizzat gerçekleştirdi. Aşık Mahzuni Şerif Kültür Merkezi ve Cemevi’nde aynı zamanda Kerbela Şehitleri anma programı düzenlendi. Belediye meclis üyeleri de programa katıldı. Sanatçılar tarafından seslendirilen deyişlerin ardından dualar edildi ve aşure dağıtımı tamamlandı.
Başkan Önal’dan birlik ve dayanışma mesajı
Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, Muharrem ayında tutulan oruçların, edilen duaların ve paylaşılan aşurenin kabul olması temennisinde bulunarak, “İlçemizde sevgi, hoşgörü ve dayanışma ruhunun güçlenmesini diliyorum. Birlik ve beraberliğimizin sonsuza dek sürmesini temenni ediyorum” dedi.





