Son Mühür / Atakan Başpehlivan Cumhuriyet Halk Partisi İzmir’de bir süredir perde arkasında devam eden ancak, Büyükşehir Meclisi Nisan ayı oturumunda Başkan Cemil Tugay’a yakın isimlerin yer değiştirilmesinin ardından gün yüzüne çıkan çekişmenin, Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi Dördüncü Faz’ın açılış töreninin ardından giderek daha da derinleştiği öğrenildi.
Cemil Tugay ve milletvekilleri karşı karşıya
Özellikle Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekilleri olan ve aynı zamanda Genel Başkan Yardımcılığı görevlerini üstlenen Deniz Yücel ve Murat Bakan’ın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ile yıldızlarının bir türlü barışamadığı CHP’ye yakın siyasi kulislerde konuşulurken, Özgür Özel’e yakınlığıyla bilinen ve İzmir’de özellikle Konak ve Güzelbahçe gibi belediyelerde ağırlığı olan CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’nın da Başkan Tugay ile sık sık polemiğe girdiği ve siyaseten birbirlerinin karşısında yer aldıkları öne sürüldü.
Çiğli açılışı tartışmalara neden oldu
Geçtiğimiz günlerde Çiğli’de açılış gerçekleşen ve kent kamuoyunda büyük yankılara neden olan Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi Dördüncü Faz açılış törenine İzmir milletvekilleri ve Genel Başkan Yardımcıları Murat Bakan ile Deniz Yücel’in katılmamaları söz konusu soğukluğa en somut örnek olarak siyasi çevrelerde konuşulurken, özellikle Başkan Tugay ile uzun bir süredir karşıt noktalarda siyaset yapan CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun da milletvekili grubuna yakın olduğu iddia edildi.
CHP İzmir'de gözler il kongresinde
Öte yandan, CHP Genel Merkezi tarafından ertelenme kararı olmadığı takdirde önümüzdeki Eylül ayında düzenlenmesi beklene CHP İzmir İl Kongresi’nde Cemil Tugay’ın kendisine yakın bir isimi aday olarak çıkaracağı ve Gençlik Kolları ile Kadın Kolları kongresinde olduğu gibi sürece müdahil olacağı ifade edildi.