Tunceli Çemişgezek ilçesinde bayramın ilk gününde yaşanan trafik kazasında, içinde bulundukları aracın uçuruma yuvarlanması sonucu 70 yaşındaki Refiye Karakaş ile 10 yaşındaki torunu Tuna Metin yaşamını yitirdi. Kazada yaralanan diğer dört kişi hastaneye kaldırıldı.

Kaza detayları ve müdahale

Kurban Bayramı’nın ilk günü 6 Haziran’da, Tunceli-Çemişgezek kara yolu Payamdüzü köyü Hoşirik mevkiinde meydana gelen kazada, 17 AHN 009 plakalı otomobil sürücüsünün kontrolü kaybetmesiyle uçuruma devrildi.

Olayı görenlerin ihbarı üzerine jandarma, sağlık ve AFAD ekipleri sevk edildi. Araçta bulunan yaralılar ekipler tarafından çıkarılarak Çemişgezek İlçe Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Durumu ağır olan yaralılar, daha sonra Elazığ’daki hastanelere sevk edildi.

Cenaze töreni Çanakkale’de gerçekleşti

Tedavi gördükleri hastanede hayatını kaybeden anneanne Refiye Karakaş ve torunu Tuna Metin’in cenazeleri memleketleri Çanakkale’nin Ezine ilçesine bağlı Yeniköy köyüne getirildi. Öğle vakti Yeniköy Camisi’nde düzenlenen cenaze namazının ardından yakınları taziyeleri kabul etti. Karakaş ve torunu, omuzlarda taşınarak Yeniköy Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Kaynak: İHA