Son Mühür - ABD Başkanı Trump’ın tarafların ateşkese vardığını duyurmasının ardından, İsrail ve İran da ateşkesi kabul ettiklerini açıkladı. Ancak ateşkesten sadece birkaç saat sonra İran, İsrail’in Hayfa kentine balistik füze saldırısı düzenledi. İsrail ordusu halkı "Sığınaklara gidin" diye uyarırken, saldırı Demir Kubbe savunma sistemi tarafından etkisiz hale getirildi.
Ateşkesten önce de saldırı yapıldı
İran basını, ABD Başkanı Donald Trump’ın tek taraflı açıkladığı ateşkesin yerel saatle başladığını bildirirken, İsrail ordusu İran’dan yeni bir salvo füze saldırısının gerçekleştiğini duyurdu. Beerşeba şehrine düzenlenen saldırıda 11 kişi hayatını kaybederken, yüzlerce kişi yaralandı.

''İsrail başlattı, biz bitirdik''
İran, ateşkesten hemen önce düzenlediği saldırının ardından, "İsrail başlattı, biz bitirdik. İsrail'e son darbeyi vurduk" açıklamasında bulundu.
İran Dışişleri Bakanı Abbas Irakçi, "Ateşkese onay veriyoruz. İsrail saldırmadığı sürece biz de saldırmayacağız. Savaşın sorumlusu İsrail'dir." şeklinde açıklama yaptı.
İsrail resmi radyosu, İran ile İsrail arasında ateşkesin devreye girdiğini duyurdu.
Netanyahu'dan 'ateşkes' açıklaması
Ateşkesin kabul edildiğini duyuran İsrail Başbakanı Netanyahu, şu ifadeleri kullandı:
"İsrail, Trump'ın İran'la ateşkes önerisini kabul etti. Katılımları için Trump'a teşekkür ediyoruz. İsrail, İran'ın nükleer ve balistik füze tehdidini ortadan kaldırma hedefine ulaştı. İsrail herhangi bir ateşkes ihlaline güçlü bir şekilde yanıt verecek."





